Το νέο Ford Puma ήρθε για να μείνει


Με τη μορφή ενός συμπαγών διαστάσεων SUV επιστρέφει το Puma στην γκάμα της Ford, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα του εξασφαλίσουν τη μακροημέρευσή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/6/2019

Ένα μικρό και άκρως ελκυστικό SUV προσθέτει στην γκάμα της η Ford, επιλέγοντας να επαναφέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα όνομα που έχει συνδεθεί στο παρελθόν με πιο σπορ κατασκευές.

Ο λόγος για το νέο Ford Puma, το οποίο αποκαλύφθηκε, διεκδικώντας πλέον τη κορυφή της κατηγορίας των αστικών διαστάσεων SUV.

Προφανώς δεν είναι μόνο ο ελκυστικός σχεδιασμό του αμαξώματός του εκείνος που του επιτρέπει να ξεχωρίζει από το πλήθος των ανταγωνιστών του αλλά και η τεχνολογία που κρύβει πίσω από το δυναμικό του προφίλ.

Για του λόγου το αληθές, το Puma θα γίνει η πρώτη πρόταση της Ford που πρόκειται να εξοπλιστεί με ένα mild hybrid σύνολο 48V, αφετηρία του οποίου θα αποτελέσει ο πολυβραβευμένος τρικύλινδρος turbo κινητήρας του ενός λίτρου.

Η απόδοση του υβριδικού συνόλου της Ford θα φτάνει τους 125 και τους 155 ίππους, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου. Ειδικότερα, η μέση τιμή της κατανάλωσης των υβριδικών εκδόσεων του Puma θα ξεκινά από τα 5,4 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα 124 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Στο μέλλον θα υπάρξει και έκδοση diesel όπως άλλωστε και η δυνατότητα επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Επιστρέφοντας στην τεχνολογία που κουβαλά το νέο Puma, αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόταση της Ford εξοπλίζεται με 12 αισθητήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους τροφοδοτούν με τα απαραίτητα δεδομένα τις εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας.

Στις κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα αποτελείται από μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών, εξίσου εντυπωσιακό είναι ωστόσο και το μέγεθος του χώρου αποσκευών ο οποίος ξεκινά από τα 456 λίτρα, επίδοση που τοποθετεί το νέο Puma στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας του.

Η διάθεση του νέου Ford Puma στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους.