Το νέο Hummer EV είναι ακόμα πιο επιβλητικό με έξι τροχούς


Μπορεί να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα αλλά στη ψηφιακή εικόνα το εξάτροχο Hummer δείχνει απόλυτα εντός κλίματος.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Abimelec Design
  • 22/10/2020

Η πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού GMC Hummer είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όχι μόνο γιατί το στυλ του ακολουθεί αυτό των διάσημων πια προγόνων του με τους θηριώδεις κινητήρες βενζίνης και ταυτόχρονα δείχνει πολύ πιο μοντέρνο αλλά και γιατί τα χαρακτηριστικά του εντυπωσιάζουν.

Οι 1.000 ίπποι είναι απίθανο νούμερο ακόμα και για ηλεκτρικό μοντέλο, το ίδιο και η τιμή της συνδυαστικής ροπής του, ενώ αν με βάση τις διαστάσεις και το βάρος του -δεν ξέρουμε το ακριβές νούμερο αλλά είναι βέβαιο πως θα ξεπερνά κατά πολύ τους 2,0 tn- τα λιγότερα από 3,0 sec για τα 0-60 mph είναι τιμή εξωπραγματική.

Το νέο Hummer μπορεί να παρουσιάστηκε ως pickup, μιας και αυτά τα μοντέλα με τις πολλές χρήσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις του. Ακόμα και μια με έξι τροχούς σαν αυτή που παρουσίασε η Abimelec Design; Στην οποία πρέπει αν μη τι άλλο να δώσουμε συγχαρητήρια για τα ταχύτατα αντανακλαστικά της, μιας και μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο από την επίσημη πρεμιέρα παρουσίασε τη δική της εξάτροχη εκδοχή.

Η οποία είναι φυσικά ιδιαίτερα εντυπωσιακή και όπως η αντίστοιχη έκδοση της Mercedes G-Class θα γνώριζε, αν γινόταν πραγματικότητα, πολύ μεγάλη επιτυχία στις χώρες του Κόλπου. Σκέφτονται άραγε οι επικεφαλής της GM ένα εξάτροχο GMC Hummer EV; Σίγουρα το έχουν εξετάσει ως προοπτική, αλλά η προτεραιότητα που το δίνουν είναι μάλλον μικρή.