Το νέο KIA Telluride είναι... μεγαλοπρεπές!


Η KIA teasάρει το νέο της SUV αποκαλύπτοντας την αισθητική του σε αμάξωμα και εσωτερικό. Τι αλλάζει στη νέα γενιά; 

  • 7/4/2022

Η Hyundai και η Kia συνήθως αποκαλύπτουν τα μοντέλα τους στη Νότια Κορέα πριν τα δείξουν στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς μοντέλα όπως το Palisade και το αντίστοιχο Telluride αποκαλύπτονται στη Βόρεια Αμερική πριν από άλλες περιοχές. Τα μεγαλύτερα SUV που πωλούν οι δύο μάρκες στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν εδώ και τρία χρόνια και οι επανασχεδιασμοί τους θα αποκαλυφθούν στις 13 Απριλίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Λιγότερο από 24 ώρες αφότου η Hyundai έκανε προεπισκόπηση του 2023 Palisade, η Kia  κάνει τώρα το ίδιο με το Telluride του 2023. Όπως έχουν ήδη αποκαλύψει κατασκοπευτικά πλάνα, το SUV θα αποκτήσει επανασχεδιασμένους προβολείς LED για τα φώτα ημέρας που αποτελούνται από δύο κάθετες γραμμές που εκτείνονται παράλληλα. Η σκιερή εικόνα του εξωτερικού δεν απεικονίζει ένα καινούριο επίπεδο εξοπλισμού, καθώς πρόκειται για το X-Pro που θα έρθει αργότερα στα μισά της ζωής του μοντέλου.

Το Telluride X-Pro ήταν απλώς θέμα χρόνου αν σκεφτεί κανείς ότι η Kia είχε το σήμα κατατεθέν για το μεγάλο SUV στα τέλη του 2021, υπονοώντας μια επέκταση της σειράς X-Pro εκτός από το Sportage. Στην περίπτωση του crossover, το X-Pro είναι εξοπλισμένο με τετρακίνηση και ελαστικά παντός εδάφους. Επιπλέον, το μικρότερο μοντέλο έχει επιλέξιμες λειτουργίες οδήγησης πολλαπλού εδάφους με ρυθμίσεις χιονιού.

Πιο σημαντικές αλλαγές θα συμβούν μέσα στην καμπίνα, όπου η επόμενη φωτογραφία που κυκλοφόρησε η Kia δείχνει το Telluride του 2023 να επιλέγει την διάταξη των οθονών που υπάρχουν στο Sorento και στο Sportage. Ήταν βέβαιο ότι θα συνέβαινε αφού η καμπίνα του συγκεκριμένου SUV είχε αρχίσει να φαίνεται λίγο ξεπερασμένη με το προσαρμοσμένο σύστημα infotainment. Το ταμπλό έχει ακόμα τους τρεις κεντρικούς αεραγωγούς, αλλά η οθόνη αφής έχει αφαιρέσει κάποια από τα υπάρχοντα κουμπιά χειρισμού.

Τόσο το ανανεωμένο Telluride όσο και το Palisade θα κάνουν πρεμιέρα στις 13 Απριλίου στην έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης πριν κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες για το μοντέλο του 2023.