Το νέο Mazda 3 θα είναι στην έκθεση του Los Angeles


Πρεμιέρα για τη νέα γενιά του μικρομεσαίου Mazda στις ΗΠΑ και στην έκθεση του LA, μαζί με μια νέα γενιά κινητήρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/11/2018

Μετά το teaser video που είχε δημοσιοποιήσει πριν από περίπου ένα μήνα η Mazda επανήλθε με μια teaser φωτογραφία του νέου 3, που θα βρίσκεται στη έκθεση του Los Angeles. Η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 28 Νοεμβρίου, αρχικά για τους δημοσιογράφους.

Το πιο πιθανό είναι πως θα προηγηθεί μερικές ημέρες η διαδικτυακή του αποκάλυψη, ενώ όπως διαφαίνεται από την teaser φωτογραφία στο περίπτερο της Ιαπωνικής εταιρείας θα βρίσκεται τόσο το hatchback όσο και το sedan. Αισθητικά το νέο 3 θα ακολουθεί μεν τη λογική της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo, αλλά σε μια πιο ώριμη εκδοχή. Παράλληλα θα έχει και πολλά κοινά στοιχεία με το ενδιαφέρον πρωτότυπο Kai.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνόδευε την teaser φωτογραφία το νέο Mazda 3 θα έχει επανασχεδιασμένο πλαίσιο που «θα εξασφαλίζει στους πελάτες ανά τον κόσμο νέα επίπεδα οδηγικής ευχαρίστησης» και θα κινείται από τη νέα γενιά των κινητήρων SkyActiv.

Η οποία θα ονομάζεται SkyActiv-X και θα παρουσιάζει μείωση της κατανάλωσης από 20 έως και 30% καθώς και επίπεδα ροπής που θα είναι ανάλογα με αυτά ενός παραπλήσιου diesel. Τα κιβώτια θα είναι τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα, ενώ οι μηχανικοί της Mazda έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον περιορισμό τόσο του επιπέδου θορύβου όσο και των κραδασμών.