To νέο Mercedes Concept EQT προϊδεάζει για την επερχόμενη T-Class


Η Mercedes παρουσιάζει επίσημα την πρωτότυπη εκδοχή της επερχόμενης T-Class, της πρώτης της ηλεκτρικής πρότασης στα compact van.

  • 10/5/2021

Το ConceptEQT προετοιμάζει το έδαφος για την νέα T-Class, η οποία θα παρουσιαστεί το 2022 ως επιβατικό μικρό van και θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Πριν το τέλος της φετινής χρονιάς μάλιστα αναμένουμε και το νέο επαγγελματικό Citan επόμενης γενιάς, όπως και το ηλεκτρικό αδελφάκι του, eCitan

Όπως αναφέρει η εταιρεία από τη Στουτγκάρδη, το ConceptEQT δεν θα διαφέρει ουσιαστικά από την έκδοση παραγωγής. Το compact van προσφέρει διαθέσιμο χώρο για έως 7 επιβάτες με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης, ενώ προσφέρει υψηλό επίπεδο άνεσης, πρακτικότητας και ασφάλειας. Μπροστά ξεχωρίζει η λαμπερή μάσκα με πολλά φωτισμένα αστέρια τριών σημείων, αιχμηρούς προβολείς και ένα ελαφρύ πλαίσιο μάσκας που δεν περιμένουμε να δούμε στο μοντέλο παραγωγής. Το ίδιο ισχύει και για τις ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και τις όμορφες κρυμμένες χειρολαβές για τις μπροστινές και τις συρόμενες πίσω πόρτες.

Όπως και με τα άλλα μοντέλα EQ, το van μηδενικών εκπομπών υιοθετεί μια οριζόντια λωρίδα LED πλήρους πλάτους στο πίσω μέρος, που ενώνει τα κάθετα φωτιστικά. Όπως και όλες οι γυάλινες επιφάνειες - το πίσω παράθυρο είναι αρκετά μεγάλο και βελτιώνει την ορατότητα, ενώ μια τεράστια πανοραμική ηλιοροφή δίνει άπλετο φυσικό φως στην καμπίνα.

Με δυνατότητα φιλοξενίας έως 7 ατόμων και 3 σειρές καθισμάτων, το Mercedes EQT έχει μήκος 4.945 χιλιοστά, πλάτος 1.863 χιλ. και ύψος 1.826 χιλ. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η χρήση υψηλής ποιότητας δέρματος Nappa λευκού χρώματος στην καμπίνα, με το ενσωματωμένο διαισθητικό σύστημα ψυχαγωγίας MBUX (με την ψηφιακή βοηθό “Hey Mercedes”) να είναι αρκετά ευρύχωρη, ενώ εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποσκευών, η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορεί να διπλωθεί ή να αφαιρεθεί εντελώς.

Η Mercedes δεν έχει αποκαλύψει τεχνικές προδιαγραφές για τους κινητήρες του EQT, αλλά γνωρίζουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα το EQT θα φέρει τους κινητήρες βενζίνης και diesel του Renault Kangoo με 6τάχυτο χειροκίνητο ή 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η ηλεκτρική έκδοση της EQT θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 102 ίππων και 245 Nm ροπής με μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 265 χιλιόμετρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Mercedes-Benz EQA: Διαθέσιμη στην Ελλάδα με €43.600

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.