Το νέο μικρό SUV της KIA έρχεται από την Ινδία


Τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί επέλεξε η KIA για την πρεμιέρα ενός ακόμα μικρού SUV το οποίο προορίζεται για την τοπική αγορά.

  • 5/2/2020

Ονομάζεται KIA Sonet και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία οι Κορεάτες θα μπορούσαν να χτίσουν ένα ακόμα μικρό και προσιτό SUV, ακολουθώντας την τάση της ευρωπαϊκής αγοράς η οποία όπως όλα δείχνουν αποκτά παγκόσμιες διαστάσεις.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, το πρωτότυπο -για την ώρα- KIA Sonet αποκαλύπτει τη μορφή ενός αστικών διαστάσεων SUV που πρόκειται πολύ σύντομα να λανσαριστεί στην αγορά της Ινδίας, στην οποία συνωστίζονται πλέον όλοι οι μεγάλοι παίκτες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όχι τυχαία, λοιπόν, η KIA επέλεξε το Νέο Δελχί για την πρεμιέρα ενός SUV που δεν θα ξεπερνά σε μήκος τα τέσσερα μέτρα, υιοθετώντας όχι μόνον την πλατφόρμα αλλά και τα μηχανικά μέρη του Hyundai Venue.

Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα, η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου θα εφοδιάζεται με οθόνη αφής 10,25 ιντσών και ηχοσύστημα της Bose καθώς και με ένα έξυπνο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο ονομάζει iMT, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Το εμπορικό λανσάρισμα του KIA Sonet τοποθετείται χρονικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, συνεπώς η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου δεν πρόκειται να καθυστερήσει.