Το νέο Nissan Qashqai μάς δείχνει τα φώτα του (Video)


Μέσα στην εβδομάδα θα παρουσιαστεί και επίσημα το επόμενο Qashqai. Μέχρι τότε όμως η Nissan φροντίζει να ανεβάζει συνεχώς την προσμονή, με νέα teaser.

  • 14/2/2021

Η μεγάλη αποκάλυψη έχει προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου. Κρίνοντας όμως από τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, δεν είναι απίθανο να χωρέσει ένα ακόμα teaser, της τελευταίας στιγμής. Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για ένα σύντομο βίντεο, που ανέβασε η Ιαπωνική εταιρία στο κανάλι της στο YouTube. Σε αυτό αποκαλύπτονται τα φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω, καθώς και το σχήμα της οροφής.

Εσωτερικά γνωρίζουμε πως έχει δοθεί αρκετή προσοχή. Το νέο Qashqai, μεταξύ άλλων, θα εφοδιάζεται με ένα σύγχρονο infotainment -με οθόνη διαγωνίου 12,3 ιντσών- και φυσικά κουμπιά για τις βασικές επιλογές. Το πιο σημαντικό, όμως στοιχείο, έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα που θα περιλαμβάνει στη γκάμα του.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι άνθρωποι της φίρμας, «το ολοκαίνουριο Nissan Qashqai. Το απόλυτο Crossover, τώρα ηλεκτροκίνητο». Εδώ προφανώς αναφέρονται στο σύστημα E-Power, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία διάταξη ενός βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος δεν μεταφέρει την κίνηση στους τροχούς αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια για να τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων.

Παράλληλα, το Qashqai θα διατίθεται και σε δύο mild-hybrid εκδόσεις, με κινητήρα 1.3 λίτρων, που θα αποδίδει 140 και 158 ίππους αντίστοιχα. Εδώ θα υπάρχει το δικαίωμα επιλογής μεταξύ ενός συμβατικού, μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός CVT. Περισσότερα θα γνωρίζουμε σε μερικές ημέρες, με την επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου.