Το νέο Opel Astra Sports Tourer αποκαλύπτεται


Έπειτα από τις πρώτες φωτογραφίες του, το καινούργιο Astra Sports Tourer, η επιμηκυσμένη έκδοση του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της Opel, εμφανίστηκε με λιγότερο καμουφλάζ, επιτρέποντάς μας να δούμε περισσότερα στοιχεία του αμαξώματός του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 23/9/2021

Όπως διαπιστώνουμε, στην Opel, ακολουθούν έναν έντονο ρυθμό εξέλιξης και δημιουργίας καινούργιων μοντέλων, έπειτα από την ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο Stellantis. Τα τελευταία σχεδόν δυόμισι χρόνια έχουν αλλάξει σχεδόν όλη την γκάμα τους, παρουσιάζοντας καινούργια και πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα συγκριτικά με πριν.

Αυτή τη φορά, ο φωτογραφικός φακός τού συνεργάτη μας κατέγραψε το καινούργιο Astra Sports Tourer, δηλαδή τη station wagon εκδοχή της νέας γενιάς του μοντέλου, της έβδομης κατά σειρά. 

Στις εικόνες μπορούμε να δούμε τα πρωτότυπα με λιγότερο καμουφλάζ στο αμάξωμά τους κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης. Όπως είναι λογικό σε αυτές τις περιπτώσεις, το πίσω μέρος παραμένει καλυμμένο, καθώς εκεί υπάρχει εντονότερο το ενδιαφέρον. Ωστόσο, είναι ευδιάκριτο το εμπρός όπου υπάρχει η μάσκα «Opel Vizor» η οποία έκανε τα οχήματα της εταιρείας να ξεχωρίζουν και να είναι σύγχρονα σε εμφάνιση.

Αν κρίνουμε από τη σχεδίαση του καινούργιου Astra hatchback και η Sports Tourer θα είναι ελκυστική και σίγουρα πιο όμορφη από πριν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το μεταξόνιο αυτής θα είναι μακρύτερο κατά περίπου 5,5 cm, γεγονός που σημαίνει μεγαλύτερο ωφέλιμο χώρο για τους επιβάτες και για τις αποσκευές τους. Το πορτμπαγκάζ θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της παρούσας έκδοσης Sports Tourer (σημ.: είναι 540 λίτρα, τουλάχιστον).

Το καινούργιο Opel Astra Sports Tourer αναμένεται στην αγορά στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Θα είναι διαθέσιμο τόσο με βενζινοκινητήρα όσο και με πετρελαιοκινητήρα, ενώ θα υπάρξουν και δύο εκδόσεις με σύστημα Plug-in Hybrid. Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν θα δημιουργηθεί και η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του, κάτι που θα συμβεί με το νέο Astra hatchback (θα είναι διαθέσιμη εντός του 2023).