To νέο Opel Corsa δοκιμάζεται εντατικά (video)


H νέα γενιά του δημοφιλούς supermini βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών και αναμένεται να παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/4/2019

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο και μετά. Στις φωτογραφίες και στο επίσημο βίντεο που έδωσε η Opel το βλέπετε να δοκιμάζεται κάτω από καμουφλάζ στην Σουηδία και σε θερμοκρασίες έως -30 βαθμούς Κελσίου. Οι ειδικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις στο σασί καθώς και στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου στα εργαστήρια.

To νέο Corsa (που θα είναι αποκλειστικά πεντάθυρο) θα έχει ως βάση το μεταβλητό πλαίσιο CMP, αυτό δηλαδή που θα χρησιμοποιείται και στην επίσης νέα γενιά του Peugeot 208. Το τελευταίο δεν σημαίνει ότι το Corsa θα είναι μια παραλλαγή του 208 με άλλα σήματα. Αντίθετα και από τη στιγμή που το Corsa είναι δημοφιλές θα διατηρηθούν κάποια από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την προηγούμενη γενιά του.

Ήδη η Opel έχει ανακοινώσει πως το νέο σασί θα εξοικονομεί έως 108 kg σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο και πως η βασική έκδοση θα ξεκινά από τα 980 kg. Πέρα από το πλαίσιο το νέο Corsa θα μοιράζεται τους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης και τον 1.500άρη diesel με το επίσης νέο Peugeot 208. Του χρόνου θα λανσαριστεί και ηλεκτρική εκδοχή.