Το νέο Renault Clio θα παρουσιαστεί πιθανότατα στη Γενεύη το Μάρτιο


Προ των πυλών η καινούργια γενιά του νέου Renault Clio που θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς.

  • 3/1/2019

Η εξέλιξη και οι δοκιμές του νέου Clio συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς -αυτήν την περίοδο τα μοντέλα προπαραγωγής βρίσκονται στη Σουηδία για τεστ σε θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν. Κι αυτό γιατί η Renault θα προσπαθήσει και ίσως θα έχει στο περίπτερό της στην έκθεση της Γενεύης τη νέα γενιά του διαχρονικού της best seller. Που θα εξακολουθεί να διατίθεται αποκλειστικά με πεντάθυρο αμάξωμα και να έχει πίσω πόρτες με «κρυφές» χειρολαβές, δίνοντας την εντύπωση του τρίθυρου.

Αισθητικά το νέο Clio θα προσανατολίζεται στο μεγαλύτερο Megane. Έτσι θα έχει και αυτό μια παραλλαγή των χαρακτηριστικών πίσω φώτων του τελευταίου που θα το κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο και το βράδυ.

Στο εσωτερικό του αυτή που θα κυριαρχεί οπτικά είναι η μεγάλη αλά tablet οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, ενώ οι Γάλλοι θα καταβάλουν προσπάθεια για αναβαθμισμένη ποιότητα, τόσο της κατασκευής όσο και των υλικών. Ανάλογα και ο εξοπλισμός θα αναβαθμιστεί με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας, περιλαμβάνοντας μέχρι και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Το νέο Clio θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο CMF-B στο οποίο βασίζεται και το νέο Nissan Micra, ενώ ο εισαγωγικός κινητήρας θα είναι ένας turbo 1.000 cc. Το επόμενο βήμα θα είναι ο νέος τετρακύλινδρος των 1.330 cc ενώ δεν θα λείπει ούτε ο diesel των 1.500 cc.