To νέο Seat Leon στην Ελλάδα. Tιμές και εξοπλισμός


Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι πλέον το νέο Seat Leon, έχοντας αφετηρία την έκδοση βενζίνης  του 1,0 λίτρου και τα 18.190 ευρώ.

  • 11/9/2020

Τα πρώτα του βήματα στην ελληνική αγορά πραγματοποιεί το νέο Seat Leon. H τέταρτη κατά σειρά γενιά του ισπανικού μικρομεσαίου είναι σύμφωνα με την ίδια της Seat το πιο προηγμένο τετράτροχο στην ιστορία της, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει συνέχεια στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του.

Με αυξημένες διαστάσεις (το συνολικό μήκος έχει αυξηθεί κατά 86 χιλιοστά), ελκυστικότερο σχεδιασμό και τεχνολογίες εναρμονισμένες στις απαιτήσεις της εποχής, το νέο Leon επενδύει για μια ακόμα φορά στο οπλοστάσιο του ομίλου VW το οποίο και έχει προσαρμόσει στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο.

Αφετηρία για τη νεοσύστατη γκάμα της τέταρτης κατά σειρά γενιάς του Seat Leon αποτελεί ο TSI κινητήρας βενζίνης του 1,0 λίτρου ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και 200 Nm ροπής, τόσο στη συμβατική όσο και στη mild hybrid εκδοχή του.

Στην πρώτη περίπτωση  συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ στη δεύτερη με το γνώριμο επτατάχυτο DSG.

Η έκδοση των 999 κ.εκ. διατίθεται στη χώρα μας έναντι 18.190 ευρώ και φτάνει  στη mild hybrid  έκδοση τα 21.490 ευρώ.

Από τα 20.190 ευρώ ξεκινούν οι εκδόσεις που εφοδιάζονται με τον TSI κινητήρα του 1,5 λίτρου απόδοσης 130 ίππων, ενώ με 22.900 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κανείς την έκδοση των 150 ίππων στο  εξοπλιστικό επίπεδο FR.

Όπως και ο TSI κινητήρας του 1,0 λίτρου έτσι και ο 1,5 TSI προσφέρεται σε mild hybrid υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες αποδίδουν 150  ίππους και συνδυάζονται με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού  συμπλέκτη DSG. Σε αυτή την περίπτωση, το νέο Seat Leon ξεκινά από τα 23.790 ευρώ.

Για εκείνους που θα προτιμήσουν μια πετρελαιοκίνητη διαμόρφωση του αυτοκινήτου, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο εκδόσεις ισχύος ενός δίλιτρου κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 115 και 150 ίππους.

Το νέο Seat Leon δίνει συνέχεια στην παράδοση που το θέλει να προσφέρεται και σε station wagon εκδόσεις, η οποία ονομάζεται Sportstourer και ξεκινά από τα 22.190 ευρώ για την έκδοση 1,5 TSI των 150 ίππων.

Σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό, ανεξάρτητα από το επίπεδο - Business, Style, Xcellence ή FR- το νέο SEAT Leon πρόσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο οδηγός και εξατομικεύεται στο υψηλότερο επίπεδο. Ένα από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά άνεσης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ο αυτόματος κλιματισμός 3 ζωνών Climatronic που προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης για τους επιβάτες, είτε κάθονται μπροστά είτε πίσω.

Στο μέλλον, στην γκάμα του αυτοκινήτου θα προστεθούν τόσο οι εκδόσεις φυσικού αερίου όσο και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις με δυνατότητα κίνησης με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lucid Air: Ό,τι αξίζει να γνωρίζεται για το κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη!

Και για όλες οι τελευταίες ειδήσεις από το χώρο του αυτοκινήτου κλικ ΕΔΩ