Το νέο «τέρας» της Isotta Fraschini έρχεται με τελική 370 km/h - Δείτε την τιμή του


Μετά την Tipo 6 LMH Competizione, η Isotta Fraschini αποκαλύπτει την έκδοση Strada, η οποία μεταφέρει τις ακραίες επιδόσεις του Le Mans Hypercar στον δρόμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Isotta Fraschini - YouTube
  • 13/11/2023

Η Isotta Fraschini «γεννήθηκε» το 1900 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Μετά από μια περίοδο επιτυχιών, έχοντας επηρεαστεί σημαντικά από την οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1930 και τη γενικότερη αναστάτωση που έφερε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία τερμάτισε την παραγωγή των οχημάτων της το 1949.

Έκτοτε και για πολλές δεκαετίες, η Isotta Fraschini έμεινε ανενεργή. Το 2022, ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να επιστρέψει στο προσκήνιο, παίρνοντας μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) το 2024 και κατά συνέπεια στις 24 ώρες του Le Mans, με την Tipo 6 LMH Competizione.

Τώρα, οι Ιταλοί παρουσίασαν τη νόμιμη για το δρόμο έκδοση του πανίσχυρου hypercar, ονόματι Tipo 6 LMH Strada. Μια υπερμεγέθης πίσω αεροτομή, μια τεχνολογικά εξελιγμένη καμπίνα και σχεδιασμός ξεκάθαρα εμπνευσμένος από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι τα πρώτα στοιχεία του μοντέλου που προδίδουν ότι πρόκειται για ένα «τέρας» επιδόσεων για τον δρόμο.

Η Tipo 6 LMH Strada φέρει τον ίδιο κινητήρα με την έκδοση Competizione, δηλαδή έναν turbo V6 3,0 L που συνοδεύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 272 PS. Η συνολική ισχύς ανέρχεται στα 979 PS. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων με 7 σχέσεις. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, η τελική ταχύτητα του πανίσχυρου hypercar αγγίζει τα 370 km/h, ενώ τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε μόλις 2,2 sec.

Τόσο το αμάξωμα, όσο και το μονοκόκ πλαίσιο, εγκεκριμένο από την FIA, που βρίσκει κανείς και στην έκδοση Competizione, είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα, με το βάρος να περιορίζεται στα 1.000 kg.

Η Isotta Fraschini αναφέρει ότι μόλις 12 μονάδες του μοντέλου θα κατασκευαστούν, με το κόστος να ανέρχεται στα 3,2 εκατ. ευρώ.

Δείτε την πρώτη «εξόρμηση» της Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Strada:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησε η παραγωγή του εντυπωσιακού hypercar των 1.100 PS – Δείτε την τιμή του (video)

Czinger 21C Blackbird Edition: Ένα εκτυπωμένο hypercar με επιρροές από μαχητικό αεροσκάφος (photos)

Η Pininfarina B95 είναι το απόλυτο ηλεκτρικό speedster hypercar με 1.900 PS (video-photos)