To νέο Toyota Hilux σε ρόλο… παγοθραυστικού


Με την υπογραφή της Artic Trucks, το νέο Toyota Hilux μετατρέπεται σε ένα πραγματικό… παγοθραυστικό, αποκτώντας εξωτικές προδιαγραφές και ανεξάντλητες εκτός δρόμου δυνατότητες.

  • 5/2/2021

Μια νέα έκδοση έρχεται να προστεθεί στη νεοσύστατη γκάμα του Toyota Hilux, καθώς η Toyota Μεγάλης Βρετανίας παρέδωσε το ιαπωνικό pickup στην Artic Trucks, η οποία με τη σειρά της άδραξε την ευκαιρία μετατρέποντάς το σε ένα πραγματικό… παγοθραυστικό.

Το Toyota Hilux AT35, όπως είναι η κωδική ονομασία του, βασίζεται στην κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού pickup, ήτοι εκείνη που εφοδιάζεται με τον κινητήρα diesel των 2,8 λίτρων.

Oυσιαστικά το τετρακύλινδρο σύνολο των 2,8 λίτρων είναι και το μοναδικό που συνεχίζει χωρίς παρεμβάσεις αποδίδοντας 201 ίππους και 500 Nm ροπής στις μόλις 1.600 σ.α.λ.

Από εκεί και πέρα η Artic Trucks έχει παρέμβει στις ρυθμίσεις του πλαισίου, αυξάνοντας την απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφοςκατά 6,5 εκατοστά χάρη στις μεγαλύτερες διαδρομές των αναρτήσεων, ενώ αναβαθμισμένα επιστρέφουν και τα διαφορικά διασφαλίζοντας το καλύτερο «μοίρασμα» της διαθέσιμης ροπής.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, η Artic Trucks έχει τοποθετήσει νέα ελαστικά στις ζάντες των 17 ιντσών, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες επιβίωσης του ιαπωνικού pickup σε… πολικές συνθήκες.

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι φήμες που θέλουν και την Gazoo Racing να παρεμβαίνει στις προδιαγραφές του νέου Toyota Hilux παραμένουν ζωντανές, ωστόσο, μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο η πρόταση της Artic Trucks είναι μάλλον η μοναδική που διαθέτει τη δυνατότητα να κοιτάξει στα μάτια το Ford Ranger Raptor, το οποίο δικαίως φιγουράρει στην κορυφή της κατηγορίας του.  

Διαβάστε ακόμα:

Νέο Toyota Hilux: Στην Ελλάδα από 25.970 ευρώ

Στο Toyota Hilux Mako δεν μπορείς να αντισταθείς