Το Netflix προωθεί τα ηλεκτρικά με τον Will Ferrell και... έναν στρατό από ζόμπι (video)


Το Netflix δηλώνει κι αυτό υπέρ του εξηλεκτρισμού των οχημάτων, εντάσσοντας τα EV στις σειρές του και βάζοντας τον Will Ferell πίσω από το τιμόνι των μοντέλων της GM.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: GM
  • 8/2/2023

Η GM συνεργάζεται με το Netflix για να προωθήσει τα EV της στις πιο δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας, με αφορμή την καμπάνια 'Everybody In', η οποία στοχεύει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων

Έτσι, το Netflix θα αυξήσει την εμφάνιση των EV στις σειρές της, ενώ και θα προχωρήσει στην προώθηση και ενσωμάτωση οικολογικών προϊόντων στις παραγωγές της.

Για την έναρξη αυτής της νέας συνεργασίας, η GM δημιούργησε ένα διαφημιστικό σποτ, στο οποίο ο Will Ferrel οδηγεί τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της GM που θα πρωταγωνιστήσουν στις νέες σεζόν των σειρών του Netflix που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Πιο συγκεκριμένα, το Chevrolet BoltEUV, το GMC HUMMER EV Pickup και το Cadillac LYRIQ θα εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, σε σειρές και ταινίες του Netflix, όπως για παράδειγμα το “Love Is Blind,” το “Queer Eye” και το “Unstable.”

Βέβαια, πολλοί χρήστες του διαδικτύου έψεξαν την αμερικανική εταιρεία, λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερο να διαθέσει αλλού, τα χρήματα που επενδύει στο marketing, όπως για παράδειγμα στη βελτιστοποίηση των μοντέλων της και την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων της. Πολλοί ανέφεραν ότι η GM θα έπρεπε να εστιάσει στην ενημέρωση των πελατών της για τα EV, κι όχι στην «άσκοπη» διαφήμισή τους, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για το εκάστοτε προϊόν.

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν θέσει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης αυτής της συνεργασίας, και η GM δηλώνει ανυπόμονη για το μέλλον της με το Netflix, όμως δεν είναι ξεκάθαρο το εάν θα δημιουργηθεί κάποιο παρόμοιο διαφημιστικό σποτ στο μέλλον.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι θα εκπαιδεύσει τους δημιουργούς του περιεχομένου της πλατφόρμας σχετικά με τα EV και τις λειτουργίες τους, έτσι ώστε να βρουν ευκολότερα τρόπους να εντάξουν τα οχήματα με οργανικό τρόπο στην πλοκή των προϊόντων. Βασικός στόχος είναι τα EV να αποτελούν μέρος της ιστορίας χωρίς να δείχνουν παράταιρα, όταν εμφανίζονται στις σειρές και ταινίες.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix χρησιμοποιεί ηλεκτρικά οχήματα στις δημιουργίες του, αφού η Hyundai, αλλά και η Audi προσέφεραν μοντέλα τους για χρήση στις παραγωγές του Netflix. Τώρα αυτή η δράση θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, με τη συνδρομή της GM.

«Η ψυχαγωγία έχει τεράστια επίδραση στην κουλτούρα. Θέλουμε να κάνουμε τα EV γνωστά στις πλατφόρμες ροής και την τηλεόραση, για να χτίσουμε μία κουλτούρα γύρω από τα EV μέσω της αφήγησης, που συμπεριλαμβάνει την εμπειρία που προσφέρει η απόκτηση και η οδήγηση των EV,» είπε η γενική διευθύντρια marketing της GM, Deborah Wahl. «Το Netflix είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης λόγω των συναρπαστικών προϊόντων της, τη δέσμευση στη βιωσιμότητα και τη διαμόρφωση των τάσεων της κουλτούρας. Είμαστε ενωμένοι για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας και να εισάγουμε τους πάντες στην έννοια των EV.»

Δείτε το πλήρες διαφημιστικό σποτ με τον Will Ferrel να αψηφά τα ζόμπι: