Drive my Car: Ένα κόκκινο Saab 900 Turbo στη μεγάλη οθόνη (trailer)


To ιαπωνικό δράμα «Drive my Car» κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες έχοντας κερδίσει Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες. Όμως, ένα κόκκινο Saab 900, είναι αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AMA FILMS
  • 13/10/2022

Στην ιαπωνικής παραγωγής ταινία Drive My Car, παρουσιάζεται η ιστορία του σεναριογράφου Yusuke Kafuku, ο οποίος χάνει τη γυναίκα του ξαφνικά. Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του, ο Kafuku γνωρίζει την Misaki Watari, η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο της προσωπικού του οδηγού. 

Οι δύο χαρακτήρες δένονται μέσω του εταιρικού οχήματος του Kafuku, ένα Saab 900 Turbo του 1987, που λειτουργεί καταλυτικά στη σχέση τους, η οποία βασίζεται στη μοναξιά και στον πόνο, καθώς αμφότεροι έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες.

Ο κοινός τους χρόνος μέσα στο Saab είναι αυτός που τους βοηθά να δεθούν, ενώ η επιλογή του δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για ένα δημοφιλές μοντέλο τη δεκαετία του '90, αλλά και αργότερα, μέχρι την απόσυρσή του. Η ταινία πραγματεύεται επίσης το πώς τα ταξίδια μέσα σε ένα αυτοκίνητο φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, καθώς εκείνοι δημιουργούν αναμνήσεις ακολουθώντας μία διαδρομή, ή απλά ακούγοντας μουσική.

Το Saab 900 Turbo κυκλοφόρησε το 1987 και θεωρούνταν αρκετά αντισυμβατικό και πρωτοποριακό για την εποχή του. Άμεσοι αντίπαλοί του, η BMW Σειρά 3, το Volvo 240 και η Mercedes-Benz W123.

Αποτέλεσε ένα από τα πιο εμβληματικά και επιτυχημένα μοντέλα της Saab και συμπλήρωσε 16 χρόνια παρουσίας στην αγορά, παίρνοντας 3θυρη και 5θυρη sedan μορφή, δημιουργώντας παράλληλα τη βάση για τα επόμενα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας.

Η επιλογή του οχήματος πρεσβεύει επίσης και την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή, καθώς εκείνος, ως σεναριογράφος, είναι αντισυμβατικός, όπως και το Saab 900. Μέχρι και σήμερα το αυτοκίνητο είναι ένα από τα αγαπημένα των συλλεκτών, όμως η απόκτησή του είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η σπανιότητά του, εξαιτίας της περιορισμένης κυκλοφορίας του, ιδίως σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές του, είναι αυξημένη.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 13 Οκτωβρίου από την Ama Films.

Δείτε το trailer...