Το Nissan 200SX κάνει «ηλεκτρικό» comeback το 2025


Γνωστό και ως Silvia, το εμβληματικό coupe της Nissan ετοιμάζεται να επιστρέψει στο προσκήνιο μέσα από μία ηλεκτρική αναβίωση.

  • 12/1/2022

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιαπωνικού Best Car, η Nissan σκοπεύει να επαναφέρει στη… ζωή ένα ιστορικό πισωκίνητο coupe, το 200SX.  Γνωστό και ως Silvia, η παρουσίασή του έγινε το 1964 στο Τόκιο και κατά την τετραετή παραγωγή της πρώτης γενιάς με την ονομασία «CSP311» κατασκευάστηκαν μόλις 554 αντίτυπα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί πως οι Ιάπωνες δανείστηκαν την ονομασία «Silvia» από τη μυθική μορφή Ρέα Σίλβια, μητέρα των διδύμων Ρέμου και Ρωμύλου που ίδρυσαν την πόλη της Ρώμης. Από πολλούς θεωρείται πως το συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε το πρωτοπόρο της κατηγορίας sport coupe ενώ ήταν το πρώτο όχημα που χρησιμοποίησε η ιαπωνική αστυνομία για να περιπολεί στους αυτοκινητόδρομους.

Αφορμή για την αναβίωση του 200SX στάθηκε ένα rendering που παρουσιάστηκε την περασμένη χρονιά, σχεδιασμένο απ’ τον αντιπρόεδρο της Nissan Design Europe, Matthew Weaver. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό με το σχέδιο να αφομοιώνει επιτυχημένα τα κλασικά στοιχεία του μοντέλου μέσα από την φουτουριστική του σχεδίαση. Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν το περίεργο σχήμα των θόλων, μέρος των οποίων καλύπτουν τους τροχούς, τα πολύ μικρά φωτιστικά σώματα καθώς και η συνολική αίσθηση απ’ την απουσία της γρίλιας στο μπροστινό μέρος.

Πέραν του έτους παρουσίασης, το δημοσίευμα δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο μοντέλο ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα φέρει δύο ηλεκτροκινήτηρες (έναν σε κάθε άξονα) ενώ το σετάρισμά του θα έχει στο επίκεντρο τις επιδόσεις και όχι την αυτονομία.

Πηγή: bestcarweb.jp