Το pickup της Mazda αγρίεψε!


Το Mazda BT-50 αναβαθμίστηκε στη μακρινή Αυστραλίας αποκτώντας το προσωνύμιο Thunder και έναν σκληροτράχηλο προφίλ.

  • 31/3/2021

Αν υπάρχει μια αγορά στον πλανήτη -πέρα από εκείνη της Βόρειας Αμερικής- όπου τα pikckup ζουν και βασιλεύουν, τότε αυτή είναι η αυστραλιανή.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι κατά καιρούς έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες προτάσεις που έχουν αφετηρία λιγότερο ή περισσότερο γνωστά σε μας pickup.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Mazda BT-50 να αποκτήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση, η οποία φέρει το προσωνύμιο Thunder και όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να δικαιολογήσει τον τίτλο του… κεραυνού.

Όχι δεν πρόκειται για μια έκδοση υψηλών επιδόσεων, αλλά για μια πρόταση που έχει προετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσει το χειρότερο δυνατό σενάριο σε άσφαλτο και χώμα.

Οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, τα «σκαλοπάτια», οι πρόσθετοι προβολείς τεχνολογίας LED και οι μεταλλικές μπάρες του χώρου φόρτωσης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Mazda BT-50 Thunder.

Σύμφωνα με την Mazda Αυστραλίας, οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί η συγκεκριμένη έκδοση ξεπερνούν σε κόστος τα 10.000 δολάρια, δικαιολογώντας εν μέρει και την τιμή του αυτοκινήτου που ξεκινά από τα 50.000 δολάρια για έκδοση μονής καμπίνας και τα 52.795 δολάρια για τη διπλοκάμπινη έκδοση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Mazda BT-50 Thunder εφοδιάζεται με έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 3,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 190 ίππους και 450 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Προφανώς έχουμε να κάνουμε με τετρακίνητες διαμορφώσεις, οι οποίες εξοπλίζονται και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον πίσω άξονα με δυνατότητα κλειδώματος.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.