Το πιο άσχημο αυτοκίνητο στον κόσμο πωλείται έχοντας κάνει μόλις 81 km (photos)


Το Mitsuoka Orochi έχει πάρει το όνομά του από ένα οκτακέφαλο τέρας της ιαπωνικής μυθολογίας. Κάτι που, δυστυχώς, δεν κρύβεται...

  • ΦΩΤΟ: COLLECTING CARS
  • 14/11/2023

Το Orochi παρουσιάστηκε το 2001 από τη μικρή ιαπωνική εταιρεία Mitsuoka και αμέσως βρέθηκε στο επίκεντρο με την πρωτότυπη σχεδιαστική του γραμμή. Το εν λόγω αυτοκίνητο μπορεί να θυμίζει μερακλήδικο manga, στην πράξη όμως έχει πάρει το όνομά του από το οκτακέφαλο τέρας της ιαπωνικής μυθολογίας, Yamata no Orochi. Κάτι που, δυστυχώς, δεν κρύβεται…

Τίμια, πάντως, θα δώσουμε έναν πόντο στη Mitsuoka για την ανάγκη της να δημιουργήσει ένα fashion supercar όπου «αυτός που θα το οδηγεί θα τραβάει την προσοχή όλων». Τον στόχο της, αν μη τι άλλο, τον πέτυχε.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 400 μονάδες όπου όλες κυκλοφόρησαν στην αγορά της Ιαπωνίας. Μία από αυτές είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσω της πλατφόρμας Collecting Cars και το περίεργο είναι ότι παρά τα χρονάκια της έχει γράψει μόλις 81 km στο οδόμετρό της.

Το Mitsuoka Orochi αναπτύχθηκε πάνω στην πλατφόρμα του θρυλικού Honda NSXεφοδιάζεται με έναν V6 των 3,3 L που έχει τοποθετηθεί κεντρικά, προέρχεται από το Toyota Camry και αποδίδει 300 ίππους. Η κίνηση περνάει στον πίσω άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων πέντε σχέσεων.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποκτήθηκε το 2010 από έναν Ιάπωνα και στη συνέχεια ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη όπου έμεινε για καιρό στο γκαράζ ενός συλλέκτη. Αμέσως μετά ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα σε αποθήκη. Όπως σημειώνεται στην αγγελία της δημοπρασίας οι ζάντες είναι 18 ιντσών, τα ελαστικά Toyo ενώ στον εξοπλισμό του δεν περιλαμβάνεται ηχοσύστημα.

Τελευταίο σέρβις έγινε τον Μάρτιο του 2020 από την Plans Performance όπου αλλάχθηκαν τα λάδια, τα φίλτρα, η αντλία καυσίμου και οι ιμάντες. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου και όταν γράφοντας αυτές οι γραμμές η υψηλότερη προσφορά ήταν 15.000 λίρες Αγγλίας, που σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχούν σε περίπου 17.200 ευρώ.

Πηγή: collectingcars.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πιο άσχημο Toyota όλων των εποχών δεν έχει αντίπαλο

Fiat Multipla: 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πιο «παρεξηγημένου» μοντέλου των Ιταλών

Τα 10 πιο αποτυχημένα αυτοκίνητα της σύγχρονης ιστορίας