To πλήρως ηλεκτρικό Volvo XC40 θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019


H Volvo επισπεύδει την παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού ΧC40 το οποίο θα βγει στην αγορά πριν το τέλος της χρονιάς που διανύουμε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/3/2019

Ο προγραμματισμός για το XC 40 προβλέπει δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις και μία αμιγώς ηλεκτρική η οποία φαίνεται ότι θα έρθει λίγο πιο νωρίς στην αγορά και όχι το 2020 όπως προβλεπόταν εξ' αρχής.

Η προσθήκη αυτής της έκδοσης είναι ένα σημαντικό βήμα για την εταιρία που θέλει να έχει τις μισές πωλήσεις των αυτοκινήτων της το 2025 να αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα.

Το συγκεκριμένο XC40 θα είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, και το δεύτερο από όλο το γκρουπ μετά το Polestar 2. Και τα δύο χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CMA που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την κινέζικη Geely, και βρίσκεται επίσης και κάτω από τα μοντέλα της Lynk. 

Αυτή την στιγμή το XC40 είναι το δεύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της εταιρίας μετά το ΧC60, ενώ μέσα στην χρονιά θα αποκτήσει και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, την T5 Twin Engine και την T4 Twin Engine. 

Προς το παρόν τα plug-in υβριδικά αντιστοιχούν περίπου στο 15% των πωλήσεων της Volvo κάτι που σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας θα ανέβει στο 25% μέσα στην επόμενη χρονιά.