Το Polestar 2 BST Edition 270 είναι ένα αληθινά σπορ ηλεκτρικό


Η ειδική περιορισμένη έκδοση BST Edition 270 του Polestar 2 έχει σαφή σπορ προσανατολισμό, κάνοντας το σουηδικό ηλεκτρικό σεντάν να ξεχωρίζει. Μόλις 270 μονάδες θα κατασκευαστούν.

  • 3/6/2022

Είναι ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά όπου είναι ήδη διαθέσιμο. Ο λόγος για το Polestar 2 που τώρα έρχεται με την ειδική έκδοση BST Edition 270 και ανεβάζει τις επιδόσεις στο υψηλότερο επίπεδο, καθιστώντας το σουηδικό σεντάν πραγματική ναυαρχίδα της γκάμας της Polestar.

Το πιο δυνατό Polestar 2 παρουσιάστηκε αρχικά με τη μορφή πρωτοτύπου με πιο ριζοσπαστική εικόνα στο Goodwood Festival of Speed. Στη βρετανική εκδήλωση, οι Σουηδοί έφεραν το Polestar 2 Experimental, μια ειδική κατασκευή που δημιουργήθηκε μετά από απαίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και την οποία ονόμασαν «The Beast». Ένα παρατσούκλι που πραγματικά του ταίριαζε και τώρα οι Σουηδοί αποφάσισαν να το βάλουν στην παραγωγή με την ειδική έκδοση Polestar 2 BST Edition 270.

Ο αριθμός 270 στο όνομά του μας δίνει μια ιδέα για το πόσες μονάδες θα κατασκευαστούν. Συνολικά 270 μονάδες για την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, με 35 να προορίζονται για τη Γερμανία και 15 για την Ολλανδία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έμφυτη αθλητικότητα της Polestar αποτυπώνεται σε αυτή την ειδική έκδοση, που θα διατίθεται σε δύο χρώματα αμαξώματος "Thunder" ή "Snow", ένα σατέν γκρι ή λευκό σαν αυτό των φωτογραφιών. Οι διακοσμητικές σπορ ρίγες σε μαύρο ματ εκτείνονται κατά μήκος του καπό, της οροφής και διαπερνούν κατά το διαμήκη άξονα το μοντέλο και φτάνουν μέχρι τους προφυλακτήρες.

Οι δαγκάνες των φρένων, τα αμορτισέρ ή οι ζώνες ασφαλείας λάμπουν στο χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα. Το Polestar 2 BST Edition 270 είναι βασισμένο στην έκδοση Long Range με τη μπαταρία των 78 kWh που προσφέρει 482 χιλιόμετρα μέγιστης αυτονομίας και δύο ηλεκτροκινητήρες, ενώ οι μεγάλες διαφορές σε σχέση με αυτήν την έκδοση εντοπίζονται στην ανάρτηση, με νέα ελατήρια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Öhlins που μειώνουν το ύψος του αμαξώματος κατά 25 χιλιοστά και προσφέρουν 20% περισσότερη ακαμψία.

Το Polestar 2 BST Edition 270 πατά σε ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών βαμμένες σε μαύρο ματ τυλιγμένες με τα ελαστικά Pirelli P Zero 245/35 και στους τέσσερις τροχούς. Οι πρώτες μονάδες θα έρθουν στο τέλος του έτους, με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 350 kW (476 PS) και μέγιστη ροπή 680 Nm.