Το Polestar 3 έρχεται με πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομίας (Video)


Το νέο και ταυτόχρονα πρώτο ηλεκτρικό SUV της Polestar είναι απόλυτα έτοιμο και οι Σουηδοί μας δίνουν ένα νέο teaser μαζί με τις βασικές του προδιαγραφές.

  • 8/6/2022

Είναι γνωστό πως μετά την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της και την παρουσίαση του πρώτου της μοντέλου του Polestar 2, η Polestarδουλεύει πάνω σε δύο νέα προϊόντα. Το ένα είναι το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, το Polestar 3, που έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας που θα την εισάγει στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των ηλεκτρικών SUV και μία από τις κατηγορίες με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους ειδικά στις ΗΠΑ. Για αυτό το λόγο θα κατασκευάζεται στην Αμερική και την Κίνα, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Σήμερα, η σουηδική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία που αποκαλύπτει το προφίλ και το μεγαλύτερο μέρος του αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Σχεδιαστικά, είναι εμφανής η προσήλωση της εταιρείας στον μινιμαλιστικό σχεδιασμό και η ομοιότητα στο εμπρός μέρος με το σεντάν Polestar 2, δημιουργώντας έτσι μία ενιαία εταιρική ταυτότητα.

Ακόμα δεν έγιναν γνωστές όλες οι τεχνολογικές προδιαγραφές του ηλεκτρικού SUV, και το μόνο που είπε επίσημα η Polestar είναι ότι θα κινείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα διπλού κινητήρα που θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από μια μεγάλη μπαταρία για να προσφέρει μέγιστη αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων κατά τον κύκλο WLTP.

Το Polestar 3 θα προσφέρει με την πάροδο του χρόνου την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο, που θα βασίζεται στον αισθητήρα LiDAR της Luminar και την κεντρική υπολογιστική μονάδα της NVIDIA.

«Το Polestar 3 είναι το SUV για την ηλεκτρική εποχή», τόνισε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. «Η σχεδιαστική μας ταυτότητα εξελίσσεται με αυτό το υπερσύγχρονο μεγάλο πολυτελές EV, με τον ισχυρό, ξεχωριστό χαρακτήρα της μάρκας. Με αυτό το αυτοκίνητο, επαναφέρουμε το «σπορ» στο SUV, παραμένοντας πιστοί στις ρίζες των επιδόσεων μας».

Το Polestar 3 αποτελεί μέρος των σχεδίων επέκτασης της μάρκας, που περιλαμβάνει την αύξηση της παρουσίας της σε τουλάχιστον 30 παγκόσμιες αγορές μέχρι το τέλος του 2023. Στα μέσα της δεκαετίας, η Polestar θέλει να δεκαπλασιάσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της από περίπου 29.000 μονάδες το 2021 σε 290.000 το 2025.