Επίσημο: To Polestar 3 «σκάει» τον Οκτώβριο του 2022


Αποκαλύφθηκε, έστω και με «σπόντα», η ημερομηνία που θα παρουσιαστεί το πρώτο SUV στην ιστορία της Polestar.

  • 23/5/2022

Η Polestar ετοιμάζεται να βγει από τη λίστα με τις εταιρείες που δεν έχουν στην γκάμα τους κάποια SUV πρόταση, παρουσιάζοντας τον Οκτώβριο το πολυαναμενόμενο Polestar 3. Πρόκειται φυσικά για ένα αμιγώς ηλέκτρικό SUV που θα στηθεί πάνω στη λογική του Volvo XC90 και η παραγωγή του θα γίνει στην Αμερική και στην Κίνα.

Η αποκάλυψη της ημερομηνίας «μπήκε» τεχνηέντως μέσα σε ένα δελτίου Τύπου της εταιρείας που έδινε στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του 2022. Σε κάποιο σημείο η ανακοίνωση ανέφερε:

«Πιστεύουμε ότι η μελλοντική ανάπτυξη θα ανεβάσει ρυθμούς με την είσοδό μας στην επικερδή κατηγορία των SUVs με την παγκόσμια παρουσίαση του πολυανεμενόμενου ηλεκτρικού Polestar 3, που θα γίνει τον Οκτώβριο και θα κατασκευάζεται στην Αμερική και στην Κίνα. Η νέα πρόταση θα ξεχωρίσει μεταξύ των άλλων SUV της αγοράς και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή μας τροχιά μεταφέροντάς μας με ασφάλεια σε μία νέα εποχή», ήταν η δήλωση του CEO Thomas Ingenlath.

Τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα για το Polestar 3 είναι ελάχιστα, με την εταιρεία να έχει κρατήσει αρκετά εξ αυτών μακριά από το φως της δημοσιότητας. Αυτά που γνωρίζουμε είναι ότι θα έχει μία sport φιλοσοφία και θα χαρακτηρίζεται ως ένα «SUV υψηλών επιδόσεων», ενώ θα εξοπλίζεται με αισθητήρες Lidar από την Luminar Technologies.

Αυτό σημαίνει ότι η Polestar σκοπεύει να εξοπλίσει το μοντέλο με ηλεκτρονικά συστήματα που θα επιτρέψουν την αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Ο ίδιος ο Ingenlath, μιλώντας στην Automotive News πριν από μερικούς μήνες, είχε αποκαλύψει  ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα είναι στο Level 3 ή στο 4 και το περιέγραψε ως «ένα μεγάλο, σπουδαίο βήμα στην εποχή της αυτόνομης λειτουργίας».