Το προεδρικό Toyota Century όπως δεν το έχετε δει ξανά (video)


Ένα βαρέως «φτιαγμένο» Toyota Century είναι από εκείνα μεγάλα σεντάν που αποκλείεται να μην τα προσέξεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: YOUTUBE
  • 22/10/2020

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε από το κανάλι “The Governors Club” πρωταγωνιστής είναι ένα παλιό κατάμαυρο Toyota Century το οποίο βρίσκεται στα χέρια μιας «συμμορίας». Από την εμφάνιση και μόνο γίνεται αντιληπτό πως αυτό το Century με τους χαρακτηριστικούς καθρέπτες στα φτερά και τους τροχούς να μπαίνουν μέσα στους θόλους είναι πολύ ιδιαίτερο.

Όσο και σπάνιο αφού έχει περάσει από μια ριζική αναπαλαίωση με επιμηκυμένο τρίμετρο(!) μεταξόνιο και συνολικό εξωτερικό μήκος στα 5,27 μέτρα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει σε έναν άλλο youtuber με την ονομασία John Ludwick και ανάμεσα στις μετατροπές που έχει κάνει είναι να βάλει μια custom απόληξη και μια αερανάρτηση που όπως βλέπετε φέρνει αρκετά πιο κοντά το αμάξωμα στην άσφαλτο.

Το μαύρο Century με τις νίκελ διακοσμήσεις είναι πραγματικά ένα αυτοκίνητο που κάνει την διαφορά και που μας θυμίζει πως ήταν παλιότερα οι κλασικές λιμουζίνες. Ειδικά στο εσωτερικό με τους τεράστιους χώρους (υπάρχει μέχρι και ηλεκτρική ξυριστική μηχανή!) το περιβάλλον θυμίζει κάτι από την εποχή του επιθεωρητή Κάλαχαν να τα βάζει με τους κακούς την δεκαετία του 1970.

To Toyota Century ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο 1967 και η δεύτερη γενιά του εμφανίστηκε μετά από 30 χρόνια έχοντας κάτω από το καπό έναν εμβληματικό V12. To Century του βίντεο είναι ένα VG40 πρώτης γενιάς με V8 μοτέρ που παράχθηκε κάπου προς τέλος της πορείας του μετά το 1990.