Το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο στο Αμβούργο! (video)


Το Hafencity Riverbus είναι το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο και του πρώτους δύο μήνες λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 6.000 επιβάτες στο Αμβούργο.

  • 2/9/2016

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει διάφορα... περίεργα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε ιπτάμενα, είτε ηλεκτρικά, είτε αυτόνομα... Καιρός είναι λοιπόν να γνωρίσουμε και το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Με τον ποταμό  Έλβα να διασχίζει την πόλη της Βόρειας Γερμανίας (υπάρχουν και άλλοι), οι... υδάτινες μετακινήσεις στο Αμβούργο δεν αποτελούν κάτι το ασυνήθιστο. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία όμως δεν προέβλεπε μέχρι πρόσφατα τα αμφίβια λεωφορεία.

Ο Fred Franken που ξεκίνησε το εγχείρημά του με μία αντίστοιχη επιχείρηση στη Σιγκαπούρη περίμενε 18 ολόκληρα χρόνια μέχρι η νομοθεσία να του επιτρέψει να κάνει κάτι αντίστοιχο και στην Ευρώπη. Μόλις πήρε όμως την κατάλληλη έγκριση τύπου, έφερε και στο Αμβούργο τα πρώτα αμφίβια οχήματα.

Η βάση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου οχήματος στηρίζεται σε σασί της MAN, ενώ το Hafencity Riverbus έχει τροποποιηθεί στο κάτω μέρος από ουγγρική εταιρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί μεγάλη τουριστική ατραξιόν και του πρώτους δύο μήνες της εταιρίας του Fred Franken έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 6.000 επιβάτες με τα αμφίβια λεωφορεία του.

Ο Franken αναμένεται στο άμεσο μέλλον να παραγγείλει επιπλέον αμφίβια οχήματα για να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την επιχείρησή του. Και πολύ καλά θα κάνει θα του πούμε εμείς...