Το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της Skoda αποκτά όνομα


Η SKODA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ ENYAQ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ SUV ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/2/2020

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Skoda επιβεβαίωσε ότι εντός του 2020 θα παρουσιάσει το Enyaq, το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της.

Η ονομασία του καινούργιου οχήματος ακολουθεί την πρακτική ονοματοδοσίας που ακολουθεί η τσεχική εταιρεία αναφορικά με τα crossover/SUV αυτοκίνητά της, δηλαδή εμπεριέχει οπωσδήποτε το λατινικό γράμμα «q» στο τέλος της και προέρχεται από παλιές γλώσσες ή τοπικές διαλέκτους.

Σύμφωνα με τη Skoda, η ονομασία του νέου μοντέλου ενέχει συμβολισμούς. Προέρχεται από το ιρλανδικό γυναικείο όνομα «Enya» το οποίο έχει ετυμολογική ρίζα στις κελτικές γλώσσες και σημαίνει την πηγή της ζωής, το απόσταγμα, την ουσία, την αρχή ή το πνεύμα.

Επίσης, το γεγονός ότι η ονομασία του Enyaq ξεκινά με το γράμμα έψιλον καταδεικνύει την ηλεκτρική φύση του (από το πρώτο γράμμα της αγγλικής λέξης «electromobility»).

Το Skoda Enyaq βασίζεται στην πλατφόρμα «ΜΕΒ» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος VAG για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του και είναι το δεύτερο ηλεκτροκίνητο στην γκάμα της εταιρείας, έπειτα από το Citigoe iV (φωτογραφία επάνω).

Όπως έχει γίνει γνωστό, στόχος των ανθρώπων της Skoda είναι να δημιουργήσουν ως το τέλος του 2022 μια ξεχωριστή εταιρεία εντός αυτής, τη Skoda iV, η οποία να συμπεριλαμβάνει όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ως το τέλος του 2021, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων και τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος.