Το πρώτο σκίτσο για το εσωτερικό του επόμενου Hyundai Tucson


Όπως όλα δείχνουν, το επόμενο Tucson -που θα κυκλοφορήσει το 2021- θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο, από σχεδιαστικής απόψεως.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 21/7/2020

Στο διαδίκτυο ήδη κυκλοφορούν αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου, με βαρύ καμουφλάζ, ενώ και εμείς έχουμε κατά καιρούς παρουσιάσει σχετικά renderings που δείχνουν ότι το επόμενο Tucson ετοιμάζεται να κάνει ένα σχεδιαστικό άλμα. Ότι ακριβώς υποστηρίζουν και οι άνθρωποι της εταιρίας. Ο Sangyup Lee, επί κεφαλής του Hyundai Design Center αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του θα μας εντυπωσιάσει, ενώ και ο Andrew Tuatahi, product planning manager, θεωρεί ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικά μοντέλο.

Τώρα, είτε από ακούσια, είτε από εκούσια διαρροή, κυκλοφόρησε ένα σκίτσο του εσωτερικού του, που μας δίνει αρκετές πληροφορίες για το ψηφιακό πλέον cockpit. Η ίδια η εταιρία αρνείται ότι το σκίτσο αυτό είναι επίσημο. Κρίνοντας όμως από κατασκοπευτικές φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν μερικώς το ταμπλό του αυτοκινήτου, ο δημιουργός έχει αποδώσει σωστά το εσωτερικό του επόμενου Tucson.

Το σκίτσο αυτό ανέβηκε σε ένα γαλλικό forum το οποίο ονομάζεται World Scoops. Αυτό αποτελεί πηγή για πολλές από τις εικόνες που έχουμε μέχρι στιγμής από το επόμενο SUV της Hyundai. Εξετάζοντας την εικόνα, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε μία ομοιότητα με το εσωτερικό της επόμενης γενιάς Mercedes-Benz S-Class, σε ο,τι αφορά στις οθόνες. Χαρακτηριστικός είναι ο τετραγωνισμένος, ψηφιακός, πίνακας οργάνων που εξέχει του ταμπλό, καθώς και η glass cockpit αίσθηση της κεντρικής κονσόλας.

Αναφορικά με το ίδιο το αυτοκίνητο, η Hyundai ακόμα διατηρεί κλειστά τα χαρτιά της. Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για αυτό, θεωρείται όμως σίγουρο ότι θα διαθέτει στη γκάμα του και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Η τεχνογνωσία, άλλωστε, υπάρχει. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη κυκλοφορεί στη χώρα μας το Hyundai Kona, σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η ίδια η εταιρία αναφέρεται στο επόμενο Tucson ως «model year 2021» οπότε το πιο πιθανό είναι να το έχει παρουσιάσει μέχρι τα τέλη του έτους, ώστε να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εντός της επόμενης χρονιάς.