Το Range Rover SV Coupe ακυρώθηκε πριν καν κατασκευαστεί


Το τρίθυρο Range Rover ήταν νοσταλγικό και εντυπωσιακό και δυστυχώς δεν θα πατήσει ποτέ άσφαλτο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/2/2019

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Land Rover είχε δείξει στην έκθεση της Γενεύης την τρίθυρη έκδοση του Range Rover, την SV Coupe. H οποία ήταν μια άμεση αναφορά στον πρόγονο όλων των Range Rover που βέβαια ήταν τρίθυρο, ενώ παράλληλα θα ήταν και η κορυφαία έκδοση της τρέχουσας γενιάς.

Κορυφαία από πλευράς στυλ, πολυτέλειας, αλλά και τιμής αγοράς μιας και η τιμή του θα ξεκινούσε κοντά στις 300.000 ευρώ και βέβαια θα αυξανόταν γεωμετρικά όσο θα αυξάνονταν και οι εγγραφές στη λίστα των εξτρά. Φυσικά θα υπήρχε και περιορισμός στο ύψος παραγωγής, μιας και δεν θα κατασκευάζονταν περισσότερα από 999 SV Coupe.

Τελικά δεν θα προλάβει να κατασκευαστεί ούτε ένα, μιας και η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως δεν θα προχωρήσει στο στάδιο της κανονικής παραγωγής μιας και θέλει να επικεντρώσει τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους στα μελλοντικά της μοντέλα και τις τεχνολογίες που πρέπει να διαθέτουν. Παράλληλα διευκρίνισε πως η απόφασή της δεν ήταν συνέπεια της περιορισμένης ζήτησης, χωρίς όμως και να ανακοινώσει πόσα από τα συνολικά 999 Coupe είχαν ήδη πουληθεί.

Πάντως το πιο πιθανό είναι η κίνηση αυτή να εντάσσεται στην προσπάθεια εξοικονόμησης 2,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνδυασμό με την απόλυση συνολικά 4.500 εργαζομένων, λόγω της μείωσης των πωλήσεων στην Κίνα, του Brexit αλλά και της πτώσης των πωλήσεων των diesel.