Το Renault City K-ZE θα κάνει ντεμπούτο στην Κίνα


Η γαλλική εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ηλεκτρικό crossover στην Κίνα αφού το παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα στην Σαγκάη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/4/2019

Το είχαμε δει ως πρωτότυπο μοντέλο στο σαλόνι της Γενεύης (το μοντέλο που βλέπετε στην οθόνη σας) και σύντομα θα αποκαλυφθεί το μοντέλο παραγωγής στην Σαγκάη. Μάλιστα αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο μηδενικών ρύπων που θα πουλά η Renault στην κινεζική αγορά.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις 16 του μήνα αλλά ήδη γνωρίζουμε πως το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται από την e-GT New Energy Automotive, μια κοινοπραξία των Nissan και Dongfeng.

Σχεδιαστικά το City K-ZE θα έχει αρκετά στοιχεία από το Kwid. Το σύστημα πρόωσης του City K-ZE θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα με τις μπαταρίες να προσφέρουν θεωρητική αυτονομία στα 250 km, όσο και του πρωτότυπου σε κύκλο NEDC.

Πάντως στις πραγματικές συνθήκες κίνησης και ειδικά στο απαιτητικό περιβάλλον της Κίνας η πραγματική θα κυμαίνεται περίπου στα 200 km. Η διάθεση του αρχικά θα αφορά στην Κίνα και παραμένει άγνωστο αν θα εξαχθεί και σε άλλες αγορές.