To Renault Zoe εξακολουθεί να είναι το δημοφιλέστερο EV της Ευρώπης


Μπορεί να είναι μικρό στο μάτι, αλλά είναι ηλεκτρικό. Μήπως οι Γάλλοι έχουν τελικά δίκιο;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RENAULT
  • 14/12/2020

Αν κρίνουμε από τις πωλήσεις που σημειώνει κάθε χρόνο το Zoe της Renault, τότε ίσως αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι να μην είναι μεγάλα και ακριβά ηλεκτρικά SUV αλλά citycars μηδενικών ρύπων. Αυτό είναι και το Zoe που εδώ και χρόνια είναι το ηλεκτρικό με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων στην αγορά της γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με τα νούμερα που ανακοίνωσε πρόσφατα η γαλλική εταιρία το Zoe έχει σημειώσει πάνω από 84.000 πωλήσεις από τον Ιανουάριο του έτους μέχρι και το Νοέμβριο. Μάλιστα, αυτό το σύνολο είναι σχεδόν διπλάσιο από το περσινό για την αντίστοιχη περίοδο.

Το Zoe δεν είναι δημοφιλές μόνο στην χώρα καταγωγής του αλλά και σε άλλες μεγάλες αγορές, όπως της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Η παραγωγή του Zoe ξεκίνησε το 2021 και συνολικά έχουν κατασκευαστεί 268.000 αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Αξιοσημείωτο είναι πως ένα στα τρία ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν Kangoo ZE. Και εδώ η Renault έχει την πρώτη θέση με 8.498 πωλήσεις του Kangoo ZE, το οποίο παράγεται από το 2010 και έχει αποκτηθεί από 57.595 επαγγελματίες και επιχειρήσεις.