Το Renault Zoe θα αποκτήσει και έκδοση 110 ίππων


Το φουλ ηλεκτρικό μοντέλο της Renault, το Zoe, θα αποκτήσει εκτός απροόπτου και μια πιο ισχυρή έκδοση 110 PS. Η οποία θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης.

  • 14/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το Ζoe R110 θα έχει αυξημένη κατά 20% απόδοση σε σχέση με την υπάρχουσα εκδοχή του, γεγονός που θα επηρεάσει φυσικά προς το καλύτερο και τις επιδόσεις. Η αύξηση πάντως της απόδοσης δεν θα συνδυαστεί και με κάποια αναβάθμιση των συσσωρευτών, καθώς κρίνεται πως η χωρητικότητά τους των 41 kWh είναι ικανοποιητική τόσο για το μέγεθος όσο και για το χαρακτήρα του μικρού Renault.

Άλλωστε αυτό φαίνεται και από την αυτονομία του, η οποία στην τρέχουσα έκδοση φτάνει, σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, τα 400 km.

Το αν το νούμερο αυτό επηρεαστεί στην πιο ισχυρή έκδοση δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά φαίνεται αρκετά πιθανό να συμβεί. Έστω και λίγο.

Το βέβαιο είναι πως η γκάμα του Zoe, που είχε παρουσιαστεί το 2012, ενισχύεται σε μια περίοδο που οι πωλήσεις του έχουν αυξηθεί σημαντικά. Το 2017 πουλήθηκαν πανευρωπαϊκά 30.134 μονάδες του, 8.894 περισσότερες σε σχέση με την  προηγούμενη χρονιά.