To Skoda Enyaq τα… βάζει με ένα ηλεκτρικό αεροπλάνο (video)


Απ' τη μία το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda και απ' την άλλη το πρώτο ελαφρύ ηλεκτρικό αεροπλάνο. Ποιο διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία;

  • 27/1/2022

Το τμήμα marketing της Skoda θέλησε να ακολουθήσει τη γνωστή συνταγή «αυτοκίνητο δίπλα σε αεροπλάνο» που έχουμε δει κατά κόρον στο παρελθόν, προκειμένου να προωθήσει ένα από τα μοντέλα της. Ο λόγος για το Enyaq το οποίο παρουσιάστηκε σε video να συμπρωταγωνιστεί με ένα ελαφρύ ηλεκτρικό αεροπλάνο.

Το στοιχείο που θέλει να τονιστεί μέσα από το video είναι η πολυσυζητημένη πράσινη μετάβαση και ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται τόσο σε επίγεια όσο και σε εναέρια μέσα. Το Skoda Enyaq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας ενώ από την άλλη το Pipistrel Velis Electro είναι το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο που φέρει την πιστοποίηση του EASA (Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια).

Κατά την εξέλιξη του video τα δύο μέσα διασταυρώνουν τα ξίφη τους αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, με την αυτονομία του Enyaq να ορίζεται στα 530 km μεταξύ των φορτίσεων, ενώ από την άλλη το σλοβενικής κατασκευής αεροσκάφος μπορεί να πετάξει για 45 λεπτά χάρη στο σύστημα μπαταριών που φέρει και το οποίο έχει χωρητικότητα 21 kWh.

Δείτε το video…