To Skoda Karoq θα αποκτήσει και ανοιχτή εκδοχή(;)


Προς το παρόν τα SUV κάμπριο είναι ελάχιστα. Ωστόσο, στο μέλλον αναμένεται να γίνουν περισσότερα, σύμφωνα και με την τάση της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας που οφείλει να καλύπτει όλες τις πιθανές ανάγκες. Ενίοτε και τις απίθανες!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/4/2018

Έτσι, λοιπόν, στην καθιερωμένη πια συνάντηση των εταιρειών του ομίλου Volkswagen στο Wörthersee που θα γίνει φέτος τον Ιούνιο (είναι η λεγόμενη συνάντηση GTI), η Skoda θα παρουσιάσει μια έκδοση cabrio του πιο μικρού μέχρι στιγμής SUV της γκάμας της. Του Karoq, ενώ έδωσε ήδη στη δημοσιότητα ένα πρώτο teaser σκίτσο του. Το ανοιχτό Karoq εξελίσσεται από μια ομάδα εκπαιδευόμενων, που απασχολούνται σε διάφορους τομείς της παραγωγής, φυσικά με τη βοήθεια των μηχανικών της Skoda. Και με τη χρήση όλων των σύγχρονων μεθόδων σχεδίασης.

Το όλο εγχείρημα αποκτά ακόμα σημασία πέρα από αυτήν που έχει ένα πρωτότυπο από τη στιγμή που η VW έχει ανακοινώσει πως από το 2020 η γκάμα του T-Roc θα περιλαμβάνει έκδοση cabrio. Για την οποία έχει επίσης κοινοποιήσει ένα πρώτο σχέδιο.

Από τη στιγμή λοιπόν που το T-Roc έχει αρκετά κοινά με το Karoq, μεταξύ των οποίων και το πλαίσιο, στο οποίο θα γίνουν κάποιες ενισχύσεις για τη διατήρηση της ακαμψίας μετά την αφαίρεση της οροφής, είναι εύκολο και λογικό να προκύψει έκδοση cabrio και για το τελευταίο. Φυσικά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κάτι ανάλογο και από τη Seat, καθώς και ο δικό της μικρό SUV, το Arona βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο.