To Skoda Kodiaq οδεύει προς ανανέωση


Το μεγάλο SU της Skoda θα μπει στο δεύτερο κύκλο της ζωή τους με μικρές αισθητικές αλλαγές αλλά με μια plug-in υβριδική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/6/2019

Το μεγάλο και επιτυχημένο SUV της Skoda, το Kodiaq, συμπληρώνει αισίως όσο και αν δεν του φαίνεται, τρία χρόνια στην αγορά, οπότε λογικά η τσέχικη εταιρεία δρομολογεί την ανανέωσή του. Οι αλλαγές πάντως δεν αναμένονται ριζικές, άλλωστε δεν υπάρχει και λόγος για κάτι τέτοιο.

Έτσι κρίνοντας και από τα σημεία που τα πρωτότυπα δοκιμών έχουν καμουφλάζ αναμένονται διαφοροποιήσεις στους προφυλακτήρες και τους προβολείς, αλλά όχι και στη μάσκα. Η οποία αναμένεται να συνεχίσει χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, ουσιαστικά ίδια με όπως τη γνωρίζουμε.

Οι προβολείς πάντως αναμένεται να είναι και LED matrix, όπως άλλωστε και στο ανανεωμένο Superb, ενώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα υπάρχουν και άλλου είδους τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Κυρίως στο infotainment και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, στα οποία θα περιλαμβάνεται και ένα cruise control με λειτουργία πρόβλεψης.

Η πιο σημαντική αλλαγή για το Kodiaq, όπως άλλωστε και για το Superb, θα είναι η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης. Στην οποία ο γνωστός 1.4 TSI, που για την περίσταση αποδίδει 156 PS συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 115 PS, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τους 218 PS. Οι οποίοι αρκούν για ένα 0-100 km/h σε 7,4 sec, ενώ η καθαρά ηλεκτρική κίνηση μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 55 km.