To Skoda Scala απέκτησε και έκδοση Monte Carlo


Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη και την έκθεσή της για τη μέχρι στιγμής πιο σπορ έκδοση του καινούργιου μικρομεσαίου Scoda Scala.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/9/2019

Οι εκδόσεις Monte Carlo των μοντέλων της Skoda αποτελούν μια αναφορά στην αγωνιστική ιστορία και παράδοση της μάρκας και έτσι έχουν μια πιο σπορ εμφάνιση. Η έκδοση Monte Carlo του πιο καινούργιου hatchback της μάρκας, του Scala, δεν αποτελεί φυσικά την εξαίρεση.

Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί αυτή η πιο σπορ εμφάνιση υπάρχουν πολλά στοιχεία σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Όπως η επανασχεδιασμένη μάσκα, τα μαρσπιέ, το περίγραμμα των παραθύρων, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών, ο διαχύτης και η αεροτομή ψηλά στην πέμπτη πόρτα. Σε γυαλιστερό μαύρο είναι και η αναγραφή της επωνυμίας Scala στο πίσω μέρος, ενώ μαύρες είναι και οι ζάντες. Με αυτές των 17 ιντσών να είναι στάνταρ και αυτές των 18 προαιρετικές.

Όλα αυτά δημιουργούν μια έντονη αντίθεση με το κόκκινο χρώμα του αμαξώματος, ενώ κόκκινου χρώματος λεπτομέρειες υπάρχουν και στο εσωτερικό. Όπου η οροφή είναι μαύρη, υπάρχει δέρμα στο τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων και το χειρόφρενο, LED φωτισμός και χρώμιο στους αεραγωγούς. Την εικόνα ολοκληρώνουν η αναγραφή του ονόματος του μοντέλου στα μαρσπιέ και στα ειδικά πατάκια.

Η γκάμα του Scala Monte Carlo περιλαμβάνει όλους τους διαθέσιμους κινητήρες, ενώ η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Όπου αναμένεται να παρουσιαστεί και το Kamiq Monte Carlo με ανάλογα χαρακτηριστικά.