Το Subaru Forester STI Sport μόνο για την Ιαπωνία


Η Subaru ανακοίνωσε την προσθήκη της έκδοσης STI Sport για το Forester, η οποία θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία. Άγνωστο αν θα το δούμε και στην Ευρώπη.

  • 28/6/2022

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του facelift της πέμπτης γενιάς Forester, η Subaru ανακοίνωσε την δημιουργία της πιο σπορ έκδοσης του εμβληματικού της SUV στην Ιαπωνία, που θα φέρει το όνομα STI Sport.

Το Forester STI Sport δεν έχει λάβει καμία αλλαγή στα μηχανικά του μέρη για επιπλέον ισχύ, αλλά περιορίζεται στην πιο σπορ εμφάνιση, τη νέα ρύθμιση της ανάρτησης και τον πιο πλούσιο εξοπλισμό για να δώσει κάτι από την αύρα των μοντέλων με τα γράμματα STI.

Ξεκινώντας με την πιο σημαντική προσθήκη στο Forester STI Sport, αυτή δεν είναι άλλη από την νέα ρύθμιση των αναρτήσεων. Η ειδική για την έκδοση ανάρτηση εφοδιάζεται με εμπρός αμορτισέρ Hitachi Astemo SFRD ρυθμισμένα από την STI, μαζί με ειδική σπορ ρύθμιση για τα πίσω αμορτισέρ. Η Subaruισχυρίζεται ότι η οδική συμπεριφορά είναι συγκρίσιμη με ένα σπορ sedan, παρόλο που μιλάμε για ένα μεγάλων διαστάσεων SUV με υψηλό κέντρο βάρους.

Κάτω από το καπό, το Forester δεν λαμβάνει καμία αλλαγή διατηρώντας την ίδια ισχύ, από τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,8 λίτρων με απόδοση 177 PS και 300 Nm ροπής, που συνδυάζεται με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT και το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης Symmetrical AWD.

Η εξωτερική σχεδίαση έρχεται να αναλάβει όλο το βάρος των αλλαγών με τα κόκκινα λογότυπα STI στη μάσκα και την πόρτα του χώρου αποσκευών να προκαλούν τον αναμενόμενο ενθουσιασμό στους οπαδούς της Subaru. Οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών, το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα στην μπροστινή ποδιά, οι εισαγωγές προφυλακτήρων, οι καθρέφτες, ο πίσω διαχύτης και η αεροτομή ολοκληρώνουν το εμφανισιακό προφίλ του STI Sport. Οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης προέρχονται από το συμβατικό μοντέλο ιαπωνικών προδιαγραφών.

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε επένδυση από δέρμα Bordeaux και δέρμα Nappa στα καθίσματα, τις πόρτες, την κεντρική κονσόλα και το ταμπλό, με κόκκινες ραφές και μαύρες πινελιές. Ο πίνακας οργάνων έχει όργανα STI Sport, ενώ στάνταρ είναι και η προηγμένη σουίτα των συστημάτων ασφαλείας EyeSight Safety Plus ADAS.

Το λανσάρισμα στην αγορά του Forester STI Sport στην Ιαπωνία έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου. Η Subaru δεν έχει ανακοινώσει αν σχεδιάζει να φέρει την εν λόγω έκδοση και στην ευρωπαϊκή αγορά.