Το Subaru WRX STI του 2022 είναι σχεδόν έτοιμο!


Η Subaru θα φέρει τέσσερα πρωτότυπα με το λογότυπο STI στο Σαλόνι Αυτοκινήτων του Tokyo στις αρχές του επόμενου έτους, με το μενού να περιλαμβάνει ένα νέο concept WRX STI και ένα πλήρως ηλεκτρικό STI E-RA.

  • 29/12/2021

Η Subaru ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζει συνολικά πέντε μοντέλα, εκ των οποίων τεσσάρων concepts με το σήμα STI, στο Tokyo Auto Salon που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν το πρωτότυπο WRX S4 STI που φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής και το εντελώς ηλεκτρικό concept STI E-RA.

Η ιαπωνική εταιρεία λέει ότι το παραπάνω πρωτότυπο WRX S4 STI βασίζεται στο WRX S4 STI Sport R και φορά την ίδια πρόσοψη που υπάρχει και στο πρόσφατα λανσαρισμένο WRX. Η Subaru το έχει εφοδιάσει με μερικά εμφανισιακά και ουσιαστικά βοηθήματα με το λογότυπο STI, όπως ένα κόκκινο splitter, πλαϊνές ποδιές και την απαραίτητη εξάτμιση. Παρότι το μοντέλο έχει χαρακτηριστεί ως concept, φαίνεται να είναι απόλυτα έτοιμο για να περάσει στην παραγωγή, με την πίσω πτέρυγα και το σήμα STI στη μάσκα.

Το δεύτερο πρωτότυπο είναι το STI E-RA. Μαζί με την teaser εικόνα που δημοσίευσε, η Subaru λέει ότι στόχος της ήταν να αποκτήσει «εμπειρία και πρακτική στις νέες τεχνολογίες στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος οδεύει προς μια εποχή ουδέτερη από άνθρακα». Δεν έγινε όμως  σαφές πώς θα μοιάζει το αυτοκίνητο ή αν θα μπει στην παραγωγή.

Τα δύο άλλα πρωτότυπα με το σήμα STI είναι το Levorg STI και το Subaru BRZ STI. Έχουμε δει πρωτότυπα με το σήμα STI και των δύο μοντέλων στο παρελθόν, άρα δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορεί πολύ σύντομα να δούμε και εκδόσεις παραγωγής. Το Levorg έχει λάβει όλες τις αναβαθμίσεις που έχει και το παραπάνω WRX, ενώ το BRZ λαμβάνει το δικό του πακέτο αναβαθμίσεων  απόδοσης STI, αν και η Subaru δεν λέει αν έχει γίνει κάτι περισσότερο σε αυτό κάτω από το καπό. Το πέμπτο πρωτότυπο, και μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της πεντάδας, είναι το BRZ GT300 από τη σεζόν 2021 του SuperGT, το οποίο κέρδισε τη συνολική νίκη στην κατηγορία του.