Το Subaru WRX STI του Peter Solberg βγήκε στο σφυρί!


Ένα από τα πιο ιστορικά rally cars είναι διαθέσιμο προς πώλησης έχοντας ως παρακαταθήκη τις τρεις συμμετοχές σε αγώνες του WRC το 2005.

  • 15/9/2021

Το μεγάλο παρελθόν ράλι της Subaru ξεκίνησε με ένα αυτοκίνητο, το Legacy, αλλά έφτασε στο αποκορύφωμα της επιτυχίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι με το Impreza. Τα μπλε Impreza με τα κίτρινα γραφικά στο αμάξωμα ήταν τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα ράλι. Έτσι, και αυτό το αυτοκίνητο, ένα Impreza WRC2005 του 2005, είναι μια απόδειξη για τις παλιές μέρες δόξας.

Αυτό το Impreza, συμμετείχε σε τρεις αγώνες WRC και κέρδισε περισσότερες από έξι ειδικές διαδρομές με δύο εγκαταλείψεις και μια τέταρτη θέση στο Ράλι Φινλανδίας. Ο Solberg τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα της σεζόν, αλλά έχασε τον τίτλο από τον Sebastien Loeb με τη μεγάλη διαφορά των 56 πόντων.

Στα επόμενα χρόνια, το WRC2005 No.7 (επίσημα PRO.05.007), έτρεξε σε ράλι σε όλη την Ευρώπη από έχοντας στο κοκ-πιτ διαφορετικά πληρώματα με ιδιώτες. Πέρυσι επανήλθε στις αρχικές εργοστασιακές τεχνικές προδιαγραφές και παράλληλα στο θρυλικό εργοστασιακό σχέδιο της Subaru World Rally Team, με τις έντονες κίτρινες πινελιές.

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2 λίτρων έχει απόδοση 300 ίππους και μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Το Impreza αυτό δημοπρατείται στο Collecting Cars, όπου έχει ξεπεράσει ήδη τα 250.000 ευρώ.

Ο Petter Solberg κέρδισε μόνο ένα πρωτάθλημα WRC πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου της Subaru. Αυτό, όμως ήταν αρκετό για να διατηρήσει το όνομα της σειράς WRX για πολύ καιρό μετά την τελευταία αγωνιστική σεζόν της Subaru World Rally Team το 2008.

Ο Petter Solberg συνέχισε να αγωνίζεται σε ράλι μέχρι το 2019, αλλά ποτέ δεν κέρδισε τίτλο με άλλον κατασκευαστή.