To ταχύτερο θωρακισμένο στον κόσμο είναι Audi


Με 760 ίππους και μόλις 90 κιλά επιπλέον βάρος, το Audi RS7 Sportback της AddArmor αποτελεί το ταχύτερο θωρακισμένο όχημα του πλανήτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/7/2019

Όταν οι κορυφαίες επιδόσεις συμβαδίζουν με την υψηλή τεχνολογία θωράκισης τότε το αποτέλεσμα είναι χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακό.

Έτσι, λοιπόν, το Audi RS7 Sportback της AddArmor δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, όχι μόνο για τις επιδόσεις του, οι οποίες του χαρίζουν τον τίτλο του ταχύτερου θωρακισμένου τετράτροχο στον πλανήτη αλλά και για την προστασία που είναι ικανό να προσφέρει.

Σύμφωνα με την AddArmor, το εν λόγω Audi RS7 Sportback έχει την ικανότητα να αναπτύσσει έως και 320 χλμ./ώρα και να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 3,0 δευτερόλεπτα, επιδόσεις που το καθιστούν ταχύτερο και από την εργοστασιακή-μη θωρακισμένη έκδοση του αυτοκινήτου.

Για να συμβεί αυτό απαιτήθηκε η αναβάθμιση του V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, ο οποίος πλέον αποδίδει 760 ίππους και σχεδόν 1.100 Nm ροπής, όπως άλλωστε και η χρήση συνθετικών υλικών για τη θωράκιση του αμαξώματος.

Ειδικότερα, η AddArmor δημιούργησε ένα πολυκαρβονικό υλικό το οποίο είναι 10 φορές ανθεκτικότερο από το βαλλιστικό ατσάλι παρά το γεγονός ότι είναι κατά 60% ελαφρύτερο.

Η συνολική επιβάρυνση από τη θωράκιση του αμαξώματος και του υπόλοιπου “αμυντικού” εξοπλισμού του Audi RS7 Sportback δεν ξεπερνά τα 90 κιλά, γεγονός που δικαιολογεί και τις εντυπωσιακές επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Το κόστος του Audi RS7 Sportback της AddArmor ανέρχεται σε 205.000 δολάρια, τιμή απολύτως λογική για τα δεδομένα ενός θωρακισμένου οχήματος.