Το teaser του αγωνιστικού επιβεβαιώνει τη μεγάλη μάσκα της νέας BMW M4


Η νέα M4 είναι για πολλούς λόγους σημαντική για τη BMW και η γερμανική εταιρεία μας δίνει ακόμα μια μικρή γεύση. Έστω και του αγωνιστικού της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/12/2019

Μπορεί η επίσημη πρεμιέρα της νέας Μ4 να απέχει ακόμα χρονικά όμως η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser εικόνα το αγωνιστικού της κατηγορίας GT3 που θα βασίζεται σε αυτήν.

Η Μ4 GT3 απευθύνεται σε ιδιώτες αγωνιζόμενους, θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη M6 και αισθητικά επιβεβαιώνει πως το μοντέλο παραγωγής θα έχει την μεγάλη και ιδιαίτερη μάσκα που είχε παρουσιαστεί με το πρωτότυπο. Άλλωστε ευθύς εξαρχής οι άνθρωποι της BMW είχαν πει πως το concept ελάχιστα θα διαφέρει από το αυτοκίνητο που θα μπορεί κανείς να αγοράσει στις κατά τόπους αντιπροσωπείες της μάρκας.

Γεγονός είναι πάντως πως ούτε στο συγκεκριμένο teaser αλλά ούτε και στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φαίνεται πόσο χαμηλά κατεβαίνει η μάσκα. Το βέβαιο από την άλλη είναι πως δεν θα έχει σχέση με αυτήν της τρέχουσας σειράς 3.

Πίσω από τη μάσκα πάντως θα υπάρχει ο καινούργιος εξακύλινδρος με την κωδική ονομασία S58, που θα κινεί και το αγωνιστικό. Αποτελεί την εξέλιξη του προηγούμενου συνόλου των μοντέλων Μ και χρησιμοποιείται ήδη στις X3 και X4 M. Στα SUV και στην έκδοσή του Competition αποδίδει 510 PS, ενώ στην Μ4 μπορεί να ανέβει και λίγο παραπάνω.