Το τελευταίο teaser για τη Maserati MC20


Παρότι απομένουν μόλις δύο ημέρες από την επίσημη παρουσίαση της MC20, η Maserati συνεχίζει να τροφοδοτεί το ντόρο που γίνεται γύρω από αυτή.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 7/9/2020

Το τελευταίο teaser (χρονικά αλλά και γενικά, αφού δύσκολα θα βγάλουν και αύριο κάτι…) δίνει πάλι μία κλεφτή ματιά από τις καμπύλες του αυτοκινήτου. Αυτό που πρέπει να περιμένουμε θυμίζει ελαφρά την Alfa Romeo 4C, στο πιο επιθετικό της. Ιδιαίτερες καμπύλες για το κάθε φτερό, καθώς και για την ίδια την οροφή, που δίνουν μία αισθητική «γλυπτού» στο αμάξωμα. Για το εσωτερικό κανείς δεν γνωρίζει τι στρατηγική θα ακολουθήσει η φίρμα. Εάν θα πάει σε μία glass cockpit λογική, με μεγάλες οθόνες αφής που είναι της μόδας, ή θα επιλέξει ένα πιο κλασικό, σπαρτιάτικο look, που θα προσεγγίζει περισσότερο αυτό των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι στα σπλάχνα της η MC20 θα φέρει το νέο twin-turbo, τρίλιτρο, V6 σύνολο της φίρμας, τον οποίο ονομάσει Nettuno. Αυτός θα είναι τοποθετημένος στα κέντρο του αυτοκινήτου και θα αποδίδει 639 PS ισχύος και 730 Nm ροπής. Θα είναι πολύστροφος, με όριο τις 8.000 rpm και θα φέρει δύο μπουζί σε κάθε κύλινδρο, κάτι που πάντα αγαπούσαν να έχουν οι Ιταλοί μηχανικοί.

Θεωρητικά, πέρα από την coupe MC20 θα πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να περιμένουμε και μια ανοικτή έκδοση αυτής, καθώς επίσης και κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Ένα ένα όμως τα βήματα. Προς στιγμή θα κάνουμε υπομονή μέχρι μεθαύριο, όπου και θα επανέλθουμε με φωτογραφίες και στοιχεία, μετά από την αποκάλυψη του αυτοκινήτου.