Στις 9 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση της Maserati MC20


Στη Maserati, προετοιμάζονται με έντονο ρυθμό για την παρουσίαση της  MC20, του καινούργιου sports car το οποίο θα είναι σημαντικό για την παρούσα εμπορική πορεία της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/8/2020

Η Maserati έχει δώσει μεγάλο βάρος στην εξέλιξη και δημιουργία της καινούργιας MC20 η οποία αναμένεται να είναι το σημαντικότερο μοντέλο της τα τελευταία χρόνια. Σημαντικό όχι μόνο λόγω του ότι στοχεύει να επαναφέρει με αξιώσεις την ιταλική εταιρεία στην κατηγορία των sports cars αλλά και επειδή θα την επαναφέρει στους αγώνες αυτοκινήτου.

Όπως ανακοινώθηκε, η επίσημη παρουσίαση του καινούργιου μοντέλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Modena. Η Maserati έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες της MC20 με καμουφλάζ στο αμάξωμά της στις οποίες είναι ευδιάκριτη η μορφή του, με τις καμπύλες γραμμές να είναι ο κανόνας. Το νέο μοντέλο θα έχει πλαίσιο από ανθρακονήματα, το οποίο κατασκευάζει η εταιρεία, καθώς και τον καινούργιο V6 twin turbo κινητήρα χωρητικότητας τριών λίτρων, που έχει εξελιχθεί με τεχνογνωσία από τη Formula 1 (ως γνωστόν, η Maserati ανήκει στον Όμιλο FIAT Chrysler Automobiles και οι Ferrari και Alfa Romeo έχουν συμβάλλει σχετικά).  Όπως έχει ανακοινωθεί, το βάρος του θα είναι μικρότερο από 220 kg, η μέγιστη ισχύς του θα φτάνει τα 629 PS/7.500 rpm και η μέγιστη ροπή είναι 730 Nm/3.000-5.500 rpm.