To Tesla Cybertruck θα υποστεί μία ελαφρά συρρίκνωση


Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως το Cybertruck, στην τελική του μορφή που θα περάσει στην παραγωγή, θα είναι ελαφρά μικρότερο σε διαστάσεις, σε σχέση με το πρωτότυπο που γνωρίζουμε.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 14/2/2021

Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε να εξαλείψει απευθείας τις όποιες κριτικές από αυτή την απόφαση, καθώς ειδικά για την αμερικάνικη ήπειρο, το μέγεθος μετράει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ένα podcast του Joe Rogan, «αυτό θα είναι, σε γενικές γραμμές, με πολύ μικρές διαφορές. Ξέρετε, προσαρμόσαμε το μέγεθος σε ένα μικρό ποσοστό. Κάτι του τύπου 3% ή μικρότερο. Δεν θα θέλετε να είναι μερικές ίντσες πιο μεγάλο από όσο πρέπει για τη σήραγγα»…

Η αναφορά του στη «σήραγγα», έχει προφανώς να κάνει με τα τούνελ που εξελίσσει η Boring Company. Ένας εντελώς νέος τρόπος υπόγειας μετακίνησης, που μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τους χρόνους κάλυψης αποστάσεων εντός των μεγάλων αστικών κέντρων. Όσο για το ίδιο το Cybertruck, φαίνεται ότι προχωρά κανονικά η εξέλιξή του, αν και με κάποια μικρή καθυστέρηση. Ενδιαφέρον μάλιστα παρουσιάζει και η δομή του, που διαθέτει αρκετές ομοιότητες με το i3 της BMW!

Τόσο οι εκδόσεις με τους δύο όσο και αυτές με τους τρεις κινητήρες, αναμένεται να περάσουν στην παραγωγή πριν τα τέλη του 2021. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της Tesla παραδέχεται πως δεν θα είναι πολλοί αυτοί που θα οδηγήσουν το Cybertruck φέτος. Η πλήρης παραγωγή του αυτοκινήτου θα συμβεί κάποια στιγμή εντός του 2022.