Το “Tesla Killer” της Mercedes είναι εδώ!


Η Mercedes-Benz πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του ηλεκτροκίνητου sedan που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία της Tesla αποτελώντας έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του Model S.

  • 1/8/2020

Ονομάζεται EQS και αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα της Mercedes-Benz, η επιτυχία του οποίου είναι πολύ πιθανόν να την οδηγήσει στην κορυφή της ευρύτερης της κατηγορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

H EQS θα αποτελέσει την κορυφαία ηλεκτρική πρόταση στην γκάμα της Mercedes-Benz -το γράμμα «S» στην κωδική ονομασία του μόνο τυχαίο δεν είναι- συνδυάζοντας την κορυφαία ποιότητα κατασκευής των Γερμανών με τεχνολογίες αιχμής που μέχρι σήμερα δεν έχουν ενσωματωθεί σε προτάσεις της γερμανικής φίρμας.

Μιλώντας, φυσικά, για μια πρόταση που θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα έχει ενδεχομένως η αυτονομία, η οποία σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mercedes θα ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα.

Και αυτό χάρη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 100 kwh με τις οποίες θα εξοπλίζεται φτάνοντας στα επίπεδα του Tesla Model S. Οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται στη Στουτγάρδη, όπου θα παράγεται και η Mercedes-Benz EQS, στο εργοστάσιο που διατηρεί η γερμανική φίρμα στο Sidelfingen.

Το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021 και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αλλάξει τις ισορροπίες στην κορυφή της κατηγορίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, στην οποία σήμερα φιγουράρουν οι προτάσεις της Tesla και ειδικότερα το ModelS.

Με τα σημερινά δεδομένα, λοιπόν, η Mercedes-Benz EQS αποτελεί το next big thing όχι μόνο για την ίδια τη γερμανική φίρμα αλλά και για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που εξακολουθεί να ψάχνει απαντήσεις στην… ηλεκτροκίνητη προέλαση των Αμερικανών.

Φυσικά, η Tesla δεν πρόκειται να κάτι με σταυρωμένα τα χέρια. Ένα από τα επόμενα μοντέλα της θα είναι η δεύτερη γενιά του Model S, η οποία είναι πολύ πιθανόν να επεκτείνει το προβάδισμα που απολαμβάνει σήμερα η καλιφορνέζικη φίρμα έναντι των βασικών της ανταγωνιστών.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που μιλούν για μια «επανάσταση» η οποία θα έρθει με την επόμενη γενιά μοντέλων και μπαταριών της Tesla, επιβεβαιώνοντας ότι ο Elon Musk και η παρέα του βρίσκονται αρκετά χρόνια μπροστά.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής της Audi παραδέχθηκε την πρωτοπορία της Tesla σε ορισμένους τομείς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Palo Alto βρίσκεται δύο χρόνια μπροστά.