Το Tesla Model 3 βουτάει στα... βαθιά σε δοκιμές στην Κίνα (Video)


Την ικανότητά του να κινείται σε επιφάνειες πλημυρισμένες τέσταρε το Tesla Model 3 στις νεότευκτες εγκαταστάσεις του εργοστασίου της καλιφορνέζικης φίρμας στην Κίνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/12/2019

Ο συνδυασμός ενός πλημμυρισμένου δρόμου με ένα ηλεκτροκίνητο τετράτροχο ομολογουμένως δεν είναι ο ιδανικός. Το ίδιο σκέφτηκαν και οι άνθρωποι της Tesla, οι οποίοι θέλησαν να υποβάλλουν το Model 3 στα απαραίτητα τεστ… αδιαβροχοποίησης.

Έτσι το δημοφιλέστερο και πιο προσιτό μοντέλο της καλιφορνέζικης φίρμας βρέθηκε να παλεύει με τα κύματα στις εγκαταστάσεις του υπ’ αριθμόν 3 Gigafactory το οποίο βρίσκεται στην Σαγκάη της Κίνας.

Κρίνοντας από το video που ακολουθεί, το κινεζικής προέλευσης Model 3 πέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία της κολύμβησης, παρά το γεγονός ότι η εγγύηση της Tesla δεν καλύπτει βλάβες που ενδεχομένως προκύψουν από εισροή υδάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά η Tesla βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να διερευνά περιστατικά αποκόλλησης προφυλακτήρων κατά την κίνηση των οχημάτων υπό καταρρακτώδη βροχή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη κριτική όσων αμφισβητούσαν την ποιότητα κατασκευής των προτάσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk.