Tο Tesla Cybertruck είναι ένα άκρως φουτουριστικό pickup


Ο Elon Musk παρουσίασε στο Los Angeles το αντισυμβατικό pickup το οποίο θα κοστίζει στην αμερικανική αγορά από 39.900 δολάρια.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/11/2019

Με την πρώτη ματιά το Cybertruck της Tesla δίνει την εντύπωση πως προορίζεται αποκλειστικά για κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας ή για κάποιο show. Αλλά είτε το πιστεύετε, είτε όχι αυτό το pickup θα κυκλοφορήσει στους δρόμους όπως σχεδόν το βλέπετε και με αυτή την τελείως αντισυμβατική σχεδίαση.

Ο Elon Musk μίλησε για ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο που προσφέρει την πρακτικότητα που δεν θα συναντήσει κανείς σε οποιοδήποτε άλλο pickup. Και για ένα πράγμα είχε δίκιο: πως το νέο Tesla δεν θα αρέσει σε όλους.

Το μήκος του Cybertruck φτάνει τα 5.885 mm, το πλάτος τα 2.027 mm και το ύψος τα 1.905 mm. Από τις διαστάσεις και μόνο γίνεται αντιληπτό πως αυτό το όχημα έχει ελάχιστες πιθανότητες να το δούμε στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα στο εσωτερικό υπάρχουν χώροι για έξι άτομα (τρία μπροστά και τρία πίσω). Ο Musk δεν έδωσε περισσότερες εικόνες για τον διάκοσμο πέρα από αυτή τη μία που βλέπετε και που μας δείχνει ένα άκρως μίνιμαλ ταμπλό με μία οθόνη αφής στο κέντρο. Ενδιαφέρον επί της σκηνής είχε η επίδειξη που έκανε ο Musk σχετικά με την αντοχή του αμαξώματος στα χτυπήματα ή των αντί-βαλλιστικών κρυστάλλων απέναντι σε πυροβόλα διαμετρήματος 9 mm.

Ο Musk μίλησε για τρεις εκδόσεις. Την Single Motor με πίσω κίνηση, αυτονομία στα 400 km, 0-100 km/h σε 6,5 sec και τιμή από 39.900 δολάρια. Η Dual Motor έχει έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, αυτονομία στα 480 km, 0-100 κάτω από τα 4,5 sec και τιμή από 49.900 δολάρια.

Τέλος, η Triple είναι η ισχυρότερη τετρακίνητη με αυτονομία 800 km, 0-100 σε μόλις 2,9 sec και τιμή από 69.900 δολάρια. Η τελευταία θα είναι διαθέσιμη από το 2022.