Το Tesla Model 3 κατακτά τη βρετανική αγορά


Στην τρίτη θέση των πωλήσεων της βρετανικής αγοράς αναρριχήθηκε το Tesla Model 3 τον Αύγουστο, μένοντας πίσω από το Ford Fiesta και το VW Golf.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/9/2019

Στις κορυφαίες θέσεις των πωλήσεων της βρετανικής αγοράς αναρριχήθηκε το Tesla Model 3 αφήνοντας πίσω του παραδοσιακές δυνάμεις της γηραιάς ηπείρου.

Η δημοφιλέστερη πρόταση της Tesla βρέθηκε στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης, τερματίζοντας πίσω από τα ευρωπαϊκά best sellers Ford Fiesta και VW Golf.

Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτροκίνητο τετράτροχο περνά στην πρώτη δεκάδα της βρετανικής αγοράς, με το Tesla Model 3 να σημειώνει τον Αύγουστο 2.082 πωλήσεις.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η Μ. Βρετανία στην οποία διακρίνεται το Model 3, καθώς τους πρώτους έξι μήνες του 2019 αποτέλεσε το δημοφιλέστερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς, φτάνοντας τις 37.227 μονάδες.

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας των ηλεκτρικών οχημάτων βρέθηκε το Renault Zoe με 23.914 μονάδες, αφήνοντας στην τρίτη θέση το Nissan Leaf.

Συνολικά, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο κατά 88% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, γεγονός που οφείλεται στην άφιξη νέων-ανταγωνιστικότερων μοντέλων.