Το Tesla Model S Plaid «καταπίνει» ένα Nissan Skyline GT-R (video)


Το θρυλικό ιαπωνικό μοντέλο δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα... μάτια την ηλεκτρική βολίδα της Tesla, γνωρίζοντας αναπάντεχα την ήττα.

  • 22/3/2022

Από τη στιγμή που τα αυτοκίνητα της Tesla εμφανίστηκαν στο dragstrip, όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι πρότινος αποτελούν μακρινό παρελθόν. Στο παρακάτω video θα δείτε ένα Model S Plaid να μπαίνει στην πίστα δίπλα σε ένα Nissan Skyline GT-R R34, με το ηλεκτρικό να κερδίζει κατά κράτος το θρυλικό ιαπωνικό μοντέλο.

Η κόντρα διοργανώθηκε από την ομάδα των Hoonigan και εξαρχής ήταν ξεκάθαρο πως το ηλεκτρικό είχε ένα μεγάλο προβάδισμα χάρη στη δύναμη των ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν συνολικά δύναμη 1.020 PS. Από την άλλη το Nissan βγάζει στους τροχούς του 650 PS ωστόσο είναι αρκετά πιο ελαφρύ από το Tesla (1.557 kg έναντι 2.190 kg).

Προκειμένου να φτάσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα οι Hoonigan έκαναν τρεις διαφορετικές κόντρες. Σε μία από αυτές το Skyline κατάφερε να τερματίσει πρώτο, ωστόσο ο οδηγός του Tesla είχε ενεργοποιήσει το Chill Mode μειώνοντας αισθητά τη δύναμη. Στις άλλες δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα ήταν αδιαμφισβήτητο.

Δείτε το video…

Πηγή: Hoonigan