To Toyota Land Cruiser μεταμορφώνεται σε θωρακισμένο όχημα


Βασισμένο στο Toyota Land Cruiser, το Max 3 της SVI αποτελεί ένα θωρακισμένο έτοιμο να υποστηρίξει ακόμα και στρατιωτικές επιχειρήσεις.

  • 21/11/2020

Το Toyota Land Cruiser έχει υπηρετήσει πάρα πολλούς ρόλους μέχρι σήμερα. Τους περισσότερους με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που το καθιστά ένα πλέον επιτυχημένα offroader στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτή τη φορά βέβαια η αποστολή του φαντάζει ιδιαίτερα απαιτητική, μιας και η εταιρία κατασκευής θωρακισμένων οχημάτων SVI το επέλεξε ώστε να αποτελέσει τη βάση ενός νέου, ακλόνητου τετράτροχου ικανού να υποστηρίξει ακόμα και στρατιωτικές επιχειρήσεις.

To Max 3, όπως ονομάζεται, εφοδιάζεται με υαλοπίνακες πάχους 38 χιλιοστών, ενώ η θωράκισή του φτάνει -ανάλογα με την έκδοση-  το επίπεδο B7, γεγονός που απαιτεί για την απόκτησή του ειδική άδεια από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.

Όχι τυχαία, λοιπόν, το Max 3 προσφέρεται και στρατιωτική έκδοση η οποία εφοδιάζεται με πυροβόλο όπλο 50 χιλιοστών και διαθέτει τη δυνατότητα εκτόξευσης όλμων.

Για να υποστηρίξει όλον αυτόν τον εξοπλισμό το Toyota Land Cruiser έχει δεχθεί πλήθος αναβαθμίσεων, οι οποίες κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με την ανάρτησή του. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η προσθήκη μιας επιπλέον αντιστρεπτικής ράβδου και η τοποθέτηση ενός νέου σετ ελαστικών και ζαντών.

Στη Νότια Αφρική, όπου και διατίθεται, το Max 3 της SVI ξεκινά από τα 100.000 δολάρια ενώ ο χρόνος παράδοσής του στους υποψήφιους πελάτες είναι τρεις μήνες.

Διαβάστε ακόμα:

Tο πανίσχυρο Toyota GR Yaris σπάει τα κοντέρ στο δυναμόμετρο!

Δείτε το αποστομωτικό «0-100» του Toyota GR Yaris (Video)