Το Toyota Overland-ready Tacoma είναι το pickup των ονείρων μας


Στην έκθεση SEMA Show το περιοδικό 4WD Toyota Owner Magazine αποφάσισε να κατεβάσει τη δική του πρόταση αναφορικά με το πώς θα ήταν το απόλυτο pick up για χρήση στα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 3/11/2020

Όπως κάθε χρόνο, το SEMA Show (Specialty Equipment Market Association) συγκεντρώνει χιλιάδες εταιρίες παγκοσμίως, γύρω από το aftermarket αυτοκινήτων. Από μεγάλους υποκατασκευαστές μέχρι μικρές εταιρίες βελτιώσεων και ό,τι άλλο μπορεί να διανοηθεί κανείς.

Σε όλο αυτό το πανηγύρι, το περιοδικό των χρηστών τετρακίνητων Toyota των ΗΠΑ αποφάσισε να βάλει τη δική του πινελιά, συμμετέχοντας με ένα Tacoma ειδικά εξελιγμένο για την περίσταση.

Βασισμένο στο Tacoma TRD Pro, το εν λόγω Overland-Ready Tacoma περιγράφεται ως «η απόλυτη outdoor κατασκευή, με πολλές δυναμικές εκτός δρόμου αναβαθμίσεις που ευθυγραμμίζονται με την προσωπικότητα “πήγαινε παντού, τώρα” του Tacoma».

Πιο απλά, οι άνθρωποι του περιοδικού ξεκίνησαν με την αλλαγή των προφυλακτήρων με νέους, από αλουμίνιο μπροστά και χάλυβα πίσω. Πρόσθεσαν ένα βίντσι και επιπλέον φώτα LED. Νέους τροχούς, ράγες οροφής, καθώς και μία Yakima SkyRise σκηνή στην καρότσα.

Κατόπιν, ήταν η σειρά ενός κομπρέσορα PowerTank PT10, ενός Hi-Lift γρύλου, επιπλέον δεξαμενής καυσίμου, καθώς και ντεπόζιτου για νερό, έτσι ώστε να καλύπτονται πολυήμερες αποδράσεις μακριά από τον πολιτισμό. 

Σημαντικές αναβαθμίσεις δέχτηκαν οι αναρτήσεις, όπως και ο κινητήρας. Ο τελευταίος, 3,5 λίτρων V6, απέκτησε ένα Magnuson TVS1900 υπερτροφοδότη. Έτσι αγγίζει πλέον σε ισχύ τα 375 PS και σε ροπή τα 88 Nm.

Το Overland-Ready Tacoma δεν πρόκειται προφανώς να παραχθεί, αφού αποτελεί one-off όχημα με aftermarket εξαρτήματα, κυρίως για επιδείξεις. Παρόλα αυτά, αυτός που το έχει θα μπορεί όντως να οδηγεί μακρύτερα από κάθε άλλο μοντέλο παραγωγής. Και να συγκεντρώνει βεβαίως τα βλέμματα, μεταξύ των αναγνωστών του 4WD Toyota Owner Magazine και άλλων φίλων της τετρακίνησης.