To Toyota Starlet είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει!


Το Starlet επιστρέφει μέσω… Suzuki και θα πωλείται σε αγορές εκτός Ευρώπης, όπως της Νοτίου Αφρικής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TOYOTA
  • 23/9/2020

Πρόσφατα είχαμε γράψει τόσο για το Suzuki Across που βασίζεται στο RAV4 όσο και για το Swace που ουσιαστικά είναι μια Corolla με τα σήματα της πρώτης. Αυτά τα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη από την στιγμή που η Suzuki δεν διαθέτει μεγαλύτερες πλατφόρμες και η εξέλιξη νέων είναι ασύμφορη.

Ωστόσο, διαθέτει αρκετά «μικρά» όπως το Baleno που για την περίσταση το δανείζεται η Toyota και βάζοντας πάνω τα σήματα της με την επωνυμία του Starlet θα το διαθέτει στην αγορά της Νοτίου Αφρικής, της Αυστραλίας και σε διάφορες ασιατικές. Από εκεί και πέρα το Toyota Starlet είναι πανομοιότυπο με το Suzuki Baleno (το οποίο πλέον δεν διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά). Tόσο εντός όσο και εκτός.

Κάτω από το καπό υπάρχει ότι έχει περισσέψει τεχνολογικά, όπως ένας τετρακύλινδρος 1.400άρης με 92 PS που συνδυάζεται πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο με τέσσερις(!). Η κίνηση περνά στους μπροστινούς τροχούς με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 10,9 δλ. και την τελική στα 180 χλμ./ώρα. Όσο για την τιμή ξεκινά περίπου από τα 10.500 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό.

Τώρα, αν απορείτε γιατί η Toyota δεν διαθέτει το νέο Yaris και σε αυτές τις αγορές η απάντηση είναι απλή: είναι ακριβό!

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μαθαίνεται πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν!